Alpesi sí

Marcel Hirscher nem utazik el Szocsiba

  • VNA

Nem vesz részt a Szocsiban rendezendő versenyeken Marcel Hirscher, aki ezzel lépéshátrányba kerülhet Ivica Kostelic mögött.

Egyelőre még messze van az alpesi sí szezon vége, de lassan már körvonalazódik az összetett Világkupa megnyerésére esélyesek köre. A nőknél aligha lehet elvenni az elsőséget az idén remeklő és már kilenc versenyt is megnyerő Lindsey Vonntól, a férfiaknál viszont még nagy csata várható a horvát Ivica Kostelic és az osztrák Marcel Hirscher között. Az összetett Világkupa címvédőjének számító Kostelic előnye jelenleg 116 pont Hirscher előtt, kettőjük párharca izgalmas végjátékot ígér.

Az osztrák síző a hátrány ellenére is fontos döntést hozott meg kedden, ekkor ugyanis jelezte, hogy nem utazik el a hétvégén Szocsiba és csak a február közepén a bulgáriai Banskóban esedékes Világkupa-versenyeken (egy szlalom és egy óriás-műlesiklás) szerepel legküzelebb. Szocsiban egyébként egy lesikló és egy szuperkombinációs versenyt rendeznek. Hirscher távolmaradásról szóló döntése amúgy érthető, hiszen ebben a két szakágban idén még egyetlen Vk-pontot sem tudott szerezni.