EURO 2012

A németek legyűrték a kapufákig jutó portugálokat

Dánia győzelmével a B-csoport második mérkőzésén nagy volt a tét, hiszen amelyik csapat győztesen hagyta el a pályát lépéselőnybe került Hollandiával szemben. Ennek megfelelően egy rendkívül feszült taktikai csata kerekedett ki a párharcból, melyben ugyan mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de végül Gary Lineker mondása ismét megállta helyét.

A németek kicsikarták a három pontot

Óvatos játékkal kezdődött a találkozó, egyik csapat sem rontott neki a másiknak, mindkét fél érezhetően tartott ellenfelétől. A játék képe később sem változott sokat, kisebb lehetőségek akadtak csupán, de igazán nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A játékrész legnagyobb helyzetére a 45. percig kellett várni, ekkor egy jobb oldali portugál szöglet után Pepe elé került a labda, aki 10 méterről a bal felső sarkot vette célba, labdája azonban a felső lécről a gólvonalra vágódott, onnan pedig kifelé pattant, s a német védők tisztáztak.

A második félidő nagyobb iramban indult, a bátrabb támadójáték azonban sokáig nem eredményezett komoly helyzeteket, az utolsó passzokba, beadásokba mindkét oldalon rendre hiba csúszott. A játékrész derekán aztán Gomez kihasználta, hogy egyedül fejelhetett  kapura egy beadást követően, s vezetéshez jutatta a németeket (1-0). A kapott gól után néhány perc kellett a portugáloknak, amíg magukhoz tértek. A hajrában viszont óriási energiákat mozgósítottak, s több ziccerig is eljutottak, ám a kapuba nem sikerült betalálniuk, így a hollandokhoz hasonlóan pont nélkül készülhetnek a B csoport második fordulójára.



Joachim Löw együttese kedvező pozícióban van, mivel a másik meccsen a hollandok kikaptak a dánoktól.

Euro 2012
Németország - Portugália 1-0 (0-0)
Németország: Neuer - Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Özil (Kroos, 87.), Müller (L. Bender, 94.), Podolski - Gomez (Klose, 80.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw.
Portugália: Rui Patrício - J. Pereira, B. Alves, Pepe, Coentrao - Veloso, Moutinho, Meireles (Varela, 80.) - Ronaldo, Postiga (Nelson Oliveira, 70.), Nani. Szövetségi kapitány: Paulo Bento.
Gólszerző: Gomez (72.)
Sárga lap: Badstuber (42.), Boateng (69.), ill. Postiga (13.), Coentrao (61.)
Statisztika
56% Labdabirtoklás 44%
9 Kapura lövés 8
3 Kaput eltaláló lövések 5
6 Kaput nem találó lövések 3
21 Szabadrúgás 15
2 Szöglet 11
1 Les 1
14 Bedobás 25
3 Védés 2
7 Kirúgás 10
14 Szabálytalanság 20
2 Sárga lap 2
Részletes tudósítás
Németország - Portugália

Vége a mérkőzésnek!

91. perc: Müller helyett Bender a pályán.

90. perc: C. Ronaldo vitte le a labdát az alapvonalig majd remekül gurított vissza az érkező Nani elé, de Badstuber elé állt a lövésnek.

88. perc: Hatalmas lehetőséget puskáztak el a portugálok: Coentrao előrevágott labdája után Oliveira tánt fel a német ötös sarkánál, majd a védők lábai között középre gurított, de az érkező Valera közeli lövését Neuer nagy bravúrral hárította.

87. perc: Özil helyén Toni Kroos a Nationalelfben.

86. perc: Nani lőtt laposan 20 méterről kapura, de probálkozása másfél méterrel mellé ment.

84. perc: Nani beadásnak szánt labdája a felső kapufa tetejéről ment ki az oldalvonalon túlra.

83. perc: Villámgyors portugál támadás végén Coentrao lövésébe léptek bele a német védők, őjabb szöglet következhet.

82. perc: Cristiano Ronaldo csinálta meg magának a lövőhelyzetet, 17 méterről leadott pattogós löketét Neuer szögletre ütötte.

80. perc: Mario Gomez helyén a 34. születésnapját ünneplő Miroslav Klose is a pályán, míg a portugáloknál Raul Meirelest Valera váltja.

73. perc: GÓÓÓL!! Vezet Németország! Khedira beadását követően Gomez vált el két portugál védőjétől majd a kapus mozgásával ellentétes irányba a hálóba fejelt. 1-0

70. perc: Cserére szánja el magát Paulo Bento: Helder Postiga helyett Nelson Oliveira a pályán.

69. perc: Boateng kap sárga lapot C. Ronaldo lerántásáért.

Az eddig eltelt időben 60 százalékban a németek birtokolták a labdát, de a kaput eltaláló lövések számát tekintve egálra állnak a felek (2-2).

60. perc: Fabio Coentrao csúszott rá keményen Schweinsteigerre, járt neki is a sárga.

Nem sokat változott a játék képe az első félidőben látottakhoz képest, elsősorban a mezőnyben zajlik a játék, a támadóhamadban rengeteg hiba csúszik a csapatok játékába.

51. perc: C. Ronaldo betörése után az utolsó pillanatban mentettek szögletre a német védők.

46. perc: Nagy német tüzijátékkal indul a félidő, Müller beadása után előbb Podolski, majd Müller lövése pattant le a védőkről.

Elkezdődött a második játékrész!

Gólnélküli döntetlenre állnak a felek a szünetben. Habár túl sok helyzetet nem láthattunk, az iramra nem lehet panasz. Szembetűnő, hogy a németek egyelőre nem találják a portugál védekezés ellenszerét, Joachim Löw több alkalommal is dühösen pattant fel a kispadról, hogy odaszóljon valamit játékosainak. Ennek ellenére több lehetőséget dolgoztak ki mint a dél-európaiak, igaz a félidő hajrájában Pepe kapufája intő jel lehet a számukra.

Vége az első félidőnek!

45. perc: Egy portugál szögletet követően a labda mindenki feje felett elszállt majd az előrehúzódó Pepe elé pattant, a Real Madrid védője 11 méterről belsővel a keresztlécet találta telibe. A labda a kapufáról a gólvonalra pattant, majd onnan a mezőnybe. Szerencséje volt Neuernek és a németeknek.

43. perc: Badstuber vágta fel hátulról Nanit, villant a sárga lap.

40. perc: A legnagyobb német lehetőség maradt ki mikor Thomas Müller 14 méterről futtából a hosszú sarok mellé gurított.

37. perc: Khedira gondolt egyet és 25 méterről megpróbálkozott egy lövéssel, legközelebb jobban jár, ha passzol...

31. perc: Német helyzet: Podolski teljesen egyedül maradt a portugál 16-oson belül, de hiába lőhetett 15 méterről kapura, méterekkel a kapu fölé tüzelt.

25. perc: A portugál kaputól mintegy 20 méterre kapott szabadrúgást a német válogatott, de Podolski kísérlete levágódott a sorfalban.

Eltelt a félidő fele, de eddig a mérkőzés várakozáson aluli. A német csapat támadásban egyelőre árnyéka önmagának, a portugál csapat remekül zárja le a területeket, viszont előrejátékban a luzitánok is keveset mutatnak.

17. perc: C. Ronaldo a bal oldalon Boatenget cselezte le, de élesen a rövidre lőtt labdája nem találta meg a csapattársat, a hosszú oldalon Badstuber tisztázott.

13. perc: Helder Postiga csúszott rá teljesen feleslegesen Manuel Neuerre, a játékvezető sárgalapos figyelmeztetésben részesíti a támadót.

9. perc: Boateng újabb elviharzását követően Podolski lőhetett kapura, de Raul Patricio ezútal is megoldotta a problémát.

Óvatosan kezdenek a csapatok, de a sok apróbb szabálytalanságból leszűrhető, hogy nagy a feszültség a pályán lévő játékosokban.

2. perc: Boateng jobb oldali beívelés után Mario Gomez dolgoztatta meg Raul Patríciót.

1. perc: Portugália kezdi a mérkőzést!

20:33 - "Nincs értelme annak, hogy egy játékos állandóan Ronaldo nyakán lihegjen. Három vagy négy játékosnak kell őt megállítani, nem akarom, hogy egy az egyben kelljen vele bárkinek is szemben állnia" - mondta Joachim Löw német szövetségi kapitány még a találkozót megelőzően.

20:30 - Hogy milyen tippet ajánlunk a mérkőzésre, azt erre a linkre kattintva elolvashatod!

20:28 - Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a Németország - Portugália mérkőzés!

EURO 2012
Németország - Portugália
Lviv, Arena Lviv, vezeti: Stéphane Lannoy.
NÉMETORSZÁG: Neuer - Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Özil, Müller, Podolski - Gomez. Szövetségi kapitány: Joachim Löw.
PORTUGÁLIA: Rui Patrício - J. Pereira, B. Alves, Pepe, Coentrao - Veloso, Moutinho, Meireles - Ronaldo, Postiga, Nani. Szövetségi kapitány: Paulo Bento.