Premier League

A United közleményben bizonygatja Ferguson és Rooney jó kapcsolatát

A Manchester United közleményt adott ki péntek este, melyen cáfolta az Independent újság - akkor még meg sem jelent - cikkét, amiben Wayne Rooney és Sir Alex Ferguson megromlott kapcsolatáról, és a csatár eladásáról ír.

Az MU péntek este közleményben cáfolta az Independent akkor még meg sem jelent cikkét, amiben Rooney eladásáról ír."A Manchester United és Wayne Rooney tisztában van vele, milyen cikket készül megjelentetni az Independent újság. Nem ismerjük a részleteket, de biztosíthatjuk a klub valamennyi szurkolóját, hogy Wayne és a menedzser elkötelezett egymás és a klub iránt. A játékos és a menedzser mindig is  a legnagyobb tisztelettel viszonyult egymáshoz, és a következő szezonokban is közösen kívánnak dolgozni. Minden olyan feltételezés, amely arról szól, hogy a klub kész eladni Wayne Rooneyt, alaptalan" - olvasható a klub hivatalos honlapján kiadott közleményben.

A hivatalos álláspontot maga Rooney is megerősítette Twitterén. "Az Independent valótlanságokat ír, a jövőm a Manchester Unitedről szól."

Mint ismert, Ferguson a Blackburn elleni mérkőzésről "eltiltotta" a csatárt, aki csak a lelátón foglalt helyet, mert pár nappal korábban kirúgott a hámból Darron Gibsonnal és Jonny Evansszel, és a bulit követő másnapi edzésen mélyen tudása alatt teljesített. Rooney a Newcastle ellen már kezdőcsapatban kapott helyet, és a felek cáfolják, hogy emiatt megromlott volna a viszony köztük.

Az ominózus cikk azóta megjelent, egy lap egy belső informátorra hivatkozik, aki szerint Ferguson és Rooney kapcsolata végérvényesen megromlott, a menedzser úgy érzi, már nincs hatalma játékosa felett, ezt bizonyítják a karácsony másnapján történtek is. Ráadásul a skót szakember még élénken emlékszik a 2010 őszi huzavonára, amikor az angol sajtó heteken át arról cikkezett, hogy válogatott labdarúgó elhagyja az Old Traffordot, és a rivális Cityhez igazol. A mizéria akkor a futballista szerződéshosszabbítással ért véget, Rooney álomfizetést kapott a Vörös Ördögöktől.