Női kézilabda BL

Görbiczék látványos játékkal léptek a csoportjuk élére

A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata néha kissé pontatlanul, de végig nagy lendülettel és szépen játszva legyőzte a dán Midtjyllandot a Bajnokok Ligája középdöntőjének 1. csoportjában, amelynek így az első helyére került.

Látványos, könnyed játékkal indította a meccset a Győr, csak épp a lövések voltak borzasztó pontatlanok. Amorim előbb csodálatos cselek után ziccerből pattintott fölé, majd talpról lőtt mellé, később Görbicz hetest vágott a kapusba, és a szélekről sem nagyon találták a mieink a helyet Englert mellett. Emellett védekezésben a remekül cselő Troelsennel és a labdától mindig jó ütemben szabaduló Jörgensennel nem tudtak mit kezdeni Görbicz Anitáék, ráadásul Englert védései után a dán szélsők rendre szépen indultak.

Így nem sikerült meglépni az ETO-nak a meccs elején, annak ellenére sem, hogy az első bő negyedórában három két percet is kiosztottak a játékvezetők a Midtjyllandnak. A legnagyobb különbség kétgólos volt ebben az időszakban. (11-9) Ugyanakkor a mieink játékán végig az érződött, hogy egy kicsivel jobb koncentrációval könnyen az irányításuk alá vonhatják az ellenfelet.

Az első félidő utolsó harmadában főleg Möller remek bejátszásai tartották meccsben a vendégeket, de Hornyák beállásával érezhetően stabilabbá vált a védekezés. Kétszer a kapufa is segítette egy kicsit a hazaiakat, így sikerült négygólosra növelni az előnyt. (15-11)

Heidi Löke lő kapura a Győri ETO-Midtjylland női kézilabda BL-mérkőzésen 2012-ben.

Az utolsó öt perc kezdetén emberhátrányba került a Győr, de ezt Pálinger védéseinek köszönhetően annak ellenére is sikerült átvészelni, hogy támadásban nagyon rossz megoldások követték egymást. A hajrában a Görbicz-Löke páros kapcsolat működött a legjobban, két gól is született az ő összjátékukból, miközben a vendégek egy átlövést és egy lerohanást is csúnyán a kapu fölé vágtak. Bár a játékrész megint emberelőnnyel zárult, ezt megint nem sikerült kihasználni a mieinknek, de így is négygólos előnyben voltak a szünetben. (17-13)

A második félidő elején Troelsen hasonlóan kezdett, mint a meccs első perceiben, minden lövése célt talált, de Lekic és Görbicz többször is remekül játszotta meg Lökét, illetve Lekic több remek átlövést is bemutatott. Tette ezt akkor, amikor a Midtjyllandban inkább Jörgensen vállalkozott lövésekre, amik nagyon pontatlanul sikerültek. A Győr így még jobban el tudott lépni, Ryan Zinglersennek a 38. percben, 24-18-as állásnál kellett időt kérnie.

Az nem biztos, hogy a dán szakember nagyon nagy dolgokat tudott mondani az övéinek, de a magyar bajnok teljesen leeresztett a következő időszakban. Több támadásnál is felelőtlen passzok és bejátszások jöttek, és ezekből rendre indulhattak a vendégek, így rengeteget dolgoztak le a hátrányukból, az utolsó negyedóra már 25-22-es hazai vezetésnél kezdődött, és egy Amorim által kiharcolt hetesből Görbicz hosszú idő után szerzett gólt. Az irányító később elhibázott egy büntetőt, de Pálinger és a helyére egy hetes erejéig beálló Haraldsen, valamint Hornyák és Löke remeklése révén így is újra sikerült növelni a különbséget. (30-24)

A védekezésben ugyan a hajrában is voltak hiányosságok, de a végig könnyed támadójáték ezeket kompenzálta, így végül nyolcgólos győzelmet aratott a Győri ETO, amely az esti Larvik-Itxako meccsig biztosan vezeti a csoportját, de gólkülönbségének köszönhetően jó eséllyel utána is marad az élen.

Női kézilabda BL
Középdöntő, 1. csoport, 2. forduló
Győri Audi ETO KC-FC Midtjylland 35-27 (17-13)
gól: Löke 11, Görbicz 5, Radicevic 5, Vérten 4, Hornyák 4, Lekic 4, Amorim 2, illetve Troelsen 8, Thorsgaard 5, Brogger 4, Thorstensson 3, Jensen 3, Spellerberg 2, Jörgensen 1, Sörensen 1
    M Gy D V Gk P
1. Győri Audi ETO 2 2 0 0 63-53 4
2. Larvik 1 1 0 0 26-22 2
3. Itxako 1 0 0 1 26-28 0
4. Midtjylland 2 0 0 2 49-61 0