Német Kupa

Negyedosztályú ellenféltől kaptak ki Lázokék, nehezen ment tovább a Schalke

A Regionalligában szereplő Kiel a Német Kupa második fordulójában is meglepetést okozott azt követően, hogy az első körben legyőzte a Cottbust. A Hertha és a Schalke egyaránt megkínlódott Bundesliga 2-es ellenfelével, de végül mindkét első osztályban szereplő csapatnak összejött a győzelem.

Klaas Jan Huntelaar örül az egyik góljának a Schalke-Helsinki Európa Liga-selejtező visszavágón, amelyen négy gólt lőtt Gelsenkirchenben 2011 augusztusában

A hét órakor kezdődött mérkőzések egyike sem hozott nagy izgalmakat az első félidőben, bár mindegyik pályán lendületesen játszottak a csapatok, a helyzet kevés volt, és gólok sem születtek.

Talán a Kiel-Duisburg találkozó volt még a legélvezetesebb, de érdekes módon nem a Lázok Jánossal kezdő, másodosztályú vendégcsapat, hanem a negyedosztályban szereplő hazaiak játszottak veszélyesebben. Ennek fényében nem olyan nagy meglepetés, hogy a vezetést is ők szerezték meg.

Az már inkább, hogy hogy született az első gól: egy jobb oldalról beívelt szabadrúgás után Fromlowitz kapus magabiztosan megfogta a labdát a levegőben, majd senkitől sem zavarva behullott volna vele a saját kapujába, ha a keresztléc nem üti ki a kezéből a játékszert. Így azonban épp Kazior elé hullott, aki könnyedén bepofozta. (1-0)

Nem sokkal később gyakorlatilag eldőlt, hogy meglepetéssel fog véget érni a találkozó, Siedschlag beívelését ugyanis Sykora fejelte a hálóba. (2-0)

A Kiel tehát a Cottbus után egy újabb Bundesliga 2-es csapatot búcsúztatva bejutott a harmadik fordulóba. Lázok János a 75. percig volt a pályán a vesztes Duisburgban.

Essenben a Hertha BSC vendégeskedett, és bár sokáig ez a meccs is 0-0-ra állt, végül magabiztosnak mondható győzelmet arattak a berliniek.

A vezetést Adrian Ramos szerezte meg a vendégeknek a 64. percben, majd Lasogga duplázta meg az előnyt. A 3-0-s végeredményt Rukavytsya állította be a véghajrában.

A Schalke 04 ugyan végig fölényben volt Karlsruhéban, az első gólt azonban nagyon nehezen szerezték meg a Királykékek. Ez végül a 81. percben sikerült Huntelaarnak, aki Fuchs balról beívelt labdáját csúsztatta a kapuba. (0-1)

És ha már hozzáfogtak, ezen a pályán is megszerezte a második gólt a győztes csapat, Matip volt eredményes a 83. percben. (0-2)

A negyedik találkozón, a Hannover-Mainz mérkőzésen egyetlen gól sem született a rendes játékidőben, így hosszabbításra került sor.

Német Kupa
2. forduló
Kiel-Duisburg 2-0 (0-0)
gólszerzők: Kazior (54.), Sykora (59.)
Essen-Hertha 0-3 (0-0)
gólszerzők: Ramos (64.), Lasogga (72.), Rukavytsya (87.)
Karlsruhe-Schalke 0-2 (0-0)
gólszerzők: Huntelaar (81.), Matip (83.)