Bajnokok Ligája A-csoport

Hiába nyert a Manchester City, a Napoli jutott tovább

A Bajnokok Ligája A-csoportjában egyaránt két 2-0-s eredmény született, de igazán csak az egyik győztes örülhetett: ugyan a Manchester City megverte odahaza a Bayern Münchent, de mivel a Napoli idegenben fektette két vállra a Villarrealt, a németek mögött az olaszok lettek a továbbjutók.

 Agüero nem hiszi el, kiesett a City

Manchester City - Bayern München A bajorok a mérkőzés eredményétől függetlenül csoportelsőként zárták a BL ezen szakaszát, míg az angolok számára egy győzelem sem jelentett biztos továbbjutást. Roberto Mancini a várakozásoknak megfelelően a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára övéit, azonban igen óvatosan kezdtek tanítványai, az első tíz percben érdemi esemény nem igazán történt. Az első kapura lövés Ivica Olic nevéhez fűződik, de a horvát próbálkozást Joe Hart szögletre paskolta. Nem sokkal később gólt szerzett a City, de David Silva beadásánál LeScott szabálytalankodott Butt-al szemben, ezért a játékvezető érvénytelenítette a találatot - tett mindezt jogosan. A 36. perc legvégén aztán David Silva lövésénél nem volt apelláta: a spanyol remekül tette maga elé Dzeko passzát, majd 18 méterről tökéletesen lőtte ki a hosszú alsót (1-0).


A gól után felszabadulttá vált a hazai gárda, a játékrészből hátralévő időben három komoly helyzet is adódott a Mancini-csapat előtt, igaz újabb találatot már nem sikerült a szünetig szereznie.

A térfélcserét követően hét percet kellett mindössze várni egy újabb hazai találatra: Edin Dzeko adott remek ütempasszt a védők közé Yaya Tourénak, aki a kivetődő Butt lábai között laposan a kapuba passzolt (2-0). A 61. percben Alaba mozgatta meg egy kicsit Hart izmait, de az angol portásnak nem okozott gondot a lövés védése. Ekkortájt azonban érkezett a hír, hogy vezetést szerzett a Napoli Spanyolországban, ez pedig annyira lelombozta hazai játékosokat, hogy gyakorlatilag a maradék idő eseménytelenül telt el. A Manchester City végül nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba - hiába szerzett 10 pontot - aminek elsősorban a nápolyi vereség az oka. Azután a mérkőzés után már lépéshátrányba kerültek az olaszokkal szemben, így végül legfeljebb az Európa Ligában vitézkedhetnek a továbbiakban.

Villarreal - Napoli Az olaszok abban a tudatban léptek pályára a pont nélkül álló Villarreal otthonában, hogy a biztos továbbjutás csak akkor valósul meg, amennyiben legyőzik a Sárga Tengeralattjárót. Ennek szellemében rendkívül támadólag léptek fel a nápolyiak, de a nagy rohanás kis híján balul sült el, előbb Zapata, majd Ruben fejelt nem sokkal De Santis kapuja mellé. Teljesen egyenrangú partnere volt az első félórában a Villarreal az olaszoknak, előbb Marcos Senna került helyzetbe, majd a másik oldalon Marek Hamsík előtt adódott lehetőség.

A fordulás után rákapcsoltak az olaszok, elsősorban a szlovák Hamsík bizonyult veszélyesnek. A 65. percben a tarajos frizurájú középpályás passza után Ingler szerzett vezetést a Napolinak egy gyönyörű lövést követően (0-1). Tizenegy perccel később minden lényegi kérdés eldőlt a csoportban: Marek Hamsík megduplázta csapata előnyét (0-2). A sikerrel a Napoli óriási bravúrt véghez víve, kiejtette a jóval nagyobb költségvetéssel rendelkező Manchester City-t és újoncként bejutott a legjobb 16 csapat közé.


Bajnokok Ligája
A-csoport 6. forduló
Manchester City (angol)-Bayern München (német) 2-0 (1-0)
gól: Silva (37.), Toure (52.)
Villarreal (spanyol)-Napoli (olasz) 0-2 (0-0)
gól: Inler (65.), Hamsik (77.)
Bajnokok Ligája A-csoport
végeredmény
1. Bayern München 6 4 1 1 11 6 13 p
2. SSC Napoli 6 3 2 1 10 6 11 p
3. Manchester City 6 3 1 2 9 6 10 p
4. Villarreal 6 0 0 6 2 14 0 p