Férfi kézilabda NB I

A remeklő Vujin vezetésével győzte le a Veszprém a Szegedet

  • MTI

Bár már az első félidőben komoly előnyt harcolt ki az MKB Veszprém, végül nagy harcra kényszerült a Pick Szeged ellen a Budapest Bank férfi kézilabdaliga szombat délutáni rangadóján.

Sulic (pirosban) öt góljával a Veszprém egyik legjobbja volt

A két hazai élgárda október 29-i találkozóján a Szeged otthon 24-23-ra győzött, ezzel megszakította a nagy rivális három és fél éve tartó veretlenségi sorozatát. Ezt követően viszont a Tisza-partiak kerültek hullámvölgybe, kikaptak Tatabányán, majd azóta Csurgón is pontot hagytak.

Jól kezdett a Veszprém, 3-1-re, majd 5-2-re is vezetett, és remek védekezésének köszönhetően a folytatásban is fokozatosan növelte az előnyét. A szegedi támadások vontatottak voltak, ez jelentősen megkönnyítette a címvédő dolgát, amely megérdemelten húzott el a szünetre hét góllal.

A szünet után Sulic megütötte Lékait, ezért egyből piros lapot kapott. Tatait, a szegedi kapust meg azért küldték ki két percre, mert összekülönbözött egy hazai szurkolóval, aki nem adta neki vissza a labdát. Később is az agresszivitás jellemezte a rangadót, a kiállításokból pedig a Szeged jött ki jobban, és 20-13 után megkezdte a felzárkózást. Keményen harcoltak a Tisza-partiak, feljöttek 23-19-re, majd 27-24-re, ám a hajrában a rutinos hazai átlövők, Perez és Vujin eldöntötték a két pont sorsát.

Ezzel a sikerrel a BL nyolcaddöntőjében is érdekelt Veszprém gyakorlatilag megnyerte az alapszakaszt, miután úgy van 38 pontja, hogy már csak két találkozója van hátra, míg a Szeged 33 pontos, és még három összecsapás vár rá.

Budapest Bank férfi liga
MKB Veszprém - Pick Szeged 33-28 (17-10)
gól: Vujin 12/3, Császár 6/3, Sulic 5, Iváncsik G. 3, Gulyás 2, Vilovski 2, Perez 2, Ilyés 1, illetve Sulc 7, Prodanovic 5/3, Ancsin 5, Pribanic 4, Lékai 4, Zubai 2, Vadkerti 1