Videoton

Az NB II-be száműzték a brazil gólkirályt

Miután kiderült, hogy Andre Alves a klub háta mögött korábban már előszerződést kötött az Omonia Nicosia csapatával, a székesfehérvári alakulat vezetősége, úgy döntött, hogy száműzi őt az első csapattól.

Mint, ahogy korábban arról beszámoltunk, Andre Alves a nyártól az Omonia Nicosia együtteséhez igazol. Ugyan a ciprusiak már a télen vitték volna a támadót, a Videotonnal nem tudtak megegyezni, így majd csak a szezon végén csatlakozhat hozzájuk.

A vidi.hu-n megjelent írás azonban arra ad bizonyítékot, hogy Alves és jelenlegi klubja nincsenek éppen baráti viszonyban.

"A Videoton FC a nyár óta többször is egyértelműen kifejezte azon szándékát, hogy hosszútávon számít André Alvesre. Több szerződés-hosszabbítási ajánlatot is tettünk támadónknak, ő azonban egyiket sem fogadta el, és irreális, a klub által vállalhatatlan feltételeket támasztott. Ősszel több, klubunk számára is elfogadható ajánlat érkezett a támadó játékjogára, ő azonban ezeket az ajánlatokat visszautasította. A januári edzőtábor kezdetekor egy dél-koreai ajánlatot is kaptunk, amely a klub és a játékos számára is elfogadható volt. Miután Alves klubunkkal és a dél-koreai csapat vezetőivel is közölte, elfogadja az ajánlatot, hazautazhatott a csapat spanyolországi edzőtáborából, hogy mindhárom fél aláírja a szerződést. Hazaérkezését követően valami vagy valaki hatására azonban megváltoztatta álláspontját, kiszolgáltatott helyzetbe hozva ezzel a Videoton FC-t.

Ennek ellenére tovább dolgoztunk a mindenki számára megfelelő megoldás érdekében, ő azonban egy ciprusi ajánlathoz ragaszkodott. Klubunk engedélyt adott neki, hogy elutazzon az Omonia Nicosia képviselőivel tárgyalni, ennek eredményeképpen a Videoton FC képviselője is tárgyalóasztalhoz ült a ciprusiakkal. A megbeszélések során a ciprusi klub számunkra elfogadhatatlan ajánlatot tett. Végül az utolsó tárgyaláson nem is Alvestől, hanem az Omonia vezetőitől tudta meg képviselőnk, hogy már korábban előszerződést kötöttek támadónkkal. Ennek értelmében André, a Videoton FC-vel kötött szerződésének lejártától - vagyis idén nyártól - a nicosiai együttes játékosa lesz.

Ezzel a magatartással egyetlen labdarúgó sem játszhat az első csapatban. Alves saját viselkedésének következményeként tavasszal NB II-es csapatunkkal edz ugyanolyan feltételekkel, mint második csapatunk többi játékosa."  - írja a vidi.hu.