Vasas

A Pumas ellen látott hozzáállás volt az utolsó alkalom - Urbán Flórián

  • Fotó: fcvasas.com

A Detroitban felkészülési tornán szereplő Vasas együttese szombaton sima vereséget szenvedett a mexikói Pumas B-csapatától. Az angyalföldiek vezetőedzője, Urbán Flórián meglehetősen dühös volt játékosaira a 3-0-ra elveszített találkozó után.

Ugyan a közép-amerikai csapat tavaly megnyerte hazája bajnokságát, de az amerikai túrára nem a legerősebb kerettel, sokkal inkább az ificsapattal érkezett. A Vasas csapata ezt nem tudta kihasználni, a szombati elődöntőben alulmaradt a mexikói riválissal szemben. Urbán Flórián vezetőedző rendkívül csalódott volt a lefújás után, amit a csapat hivatalos honlapjának nyilatkozva nem is palástolt.

"Ismét bebizonyosodott a magyar futballvalóság - kezdte egy nagy levegővétel után a találkozó értékelését Urbán Flórián az fcvasas.com-nak. - A 20 év körüli mexikói fiúk bemutatták azt, amit a magyar játékosoktól is elvárnék. Az ellenfél futballistái tudták, hogy ez egy lehetőség arra, hogy megmutassák magukat, hihetetlen alázattal és fegyelmezetten végezték a dolgukat. Ezt a mieink abszolút nem tették meg. Mindennel foglalkoztak, csak éppen azzal nem, hogy mérkőzés volt. Pedig elmondtam többször, hogy nem turistának jöttünk, hanem komoly meccsek állnak előttünk, ahol az országunkat és a Vasast képviseljük. A Pumas ellen látott hozzáállás volt az első és az utolsó alkalom, ilyen szellemben többet nem mennek ki a pályára."

Urbán szerint nem elfogadható, hogy valaki fáradtság miatt ne hajtaná ki magát. "Egy-két emberen kívül az egész brigád felfogása érthetetlen volt számomra. Ha fáradt is valaki, a fejében akkor is ott kell legyen, hogy mit szeretnénk játszani. Ebből a Pumas ellen az égvilágon semmi sem valósult meg."

Hétfőn, a bronzmeccsen a piros-kékek a River Plate B-től 2-1-es vereséget szenvedő Ferencváros ellen lépnek pályára. "A hazai edzőmérkőzéseken kezdett beindulni valami, amit a Pumas elleni 90 perc alatt teljesen leromboltak. A nullára. Tehát kezdhetjük újra az építkezést, és többet nem hagyhatjuk, hogy ezt a földdel tegyék egyenlővé. Ez nem az amerikai happy days, hanem a felkészülésünk fontos állomása. A Ferencváros legyőzése lesz a következő feladat, mostantól mindenkinek erre kell koncentrálnia."