Serie A

A dobogós Lazio ellen szakította meg rossz sorozatát a Parma

Nyolc nyeretlen mérkőzés után győzött a Parma, amely a dobogós Laziót múlta felül a Serie A 30. fordulójában. A római együttes így még jobban leszakadhat az élen álló Milan-Juventus párosról, ráadásul a Napoli-Udinese kettőstől is tartania kell.

Bekezdett a Parma, már a 6. percben a hazaiaknál volt az előny, Mariga egy kipattanó után pofozta be a labdát. (1-0)

Negyedóra sem telt még el, amikor a Laziótól kölcsönben a Parmánál lévő Floccari megduplázta a vezetést. (2-0)

A Parma játékosai örülnek Mariga góljának a Lazio elleni mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A vendégek nem igazán tudtak reagálni a helyzetre, sokáig csak egyetlen Mauri-fejest tudtak felmutatni, de Scaloni így is megszerezte a szépítő gólt a 37. percben. (2-1)

Ez azonban nem hozott javulást a Lazio játékában, a hazaiak gyakorlatilag lejátszották a vendégegyüttest, és a második félidőben is végig fölényben voltak. A világítás hibája miatt egy kicsit szünetelt a mérkőzés, de ez sem zavarta meg a Parmát, amely Floccari Giovinco beadása után született újabb góljával újra kétgólosra növelte az előnyét (3-1), és ezt meg is tartotta a mérkőzés végéig.

A Lazio ezzel nem tudott közelebb kerülni a korábban döntetlent játszó Milanhoz és a vasárnap pályára lépő Juventushoz, ehelyett a mögötte egyaránt három pontra lévő Napoli és Udinese felzárkózásától kell tartania. A Parma a győzelemmel a 17.-ről egészen a 13. helyig lépett előre, de közvetlen ellenfelei mind vasárnap játsszák aktuális meccsüket.

Serie A
30. forduló
Parma-Lazio 3-1 (2-1)
gólszerzők: Mariga (5.), Floccari (12., 71.), illetve Scaloni (37.)