Serie A

Kivégzés Palermóban, Montella sem tudja összerakni a Roma védelmét - videó

A Lazio vereségével valószínűleg lemondhat a bajnoki címről

Az Udinese hét gólt rámolt be válesz nélkül a Palermo kapujába, Di Natale és Alexis Sanchez osztoztak meg a találatokon. A Roma hiába vezetett megint magabiztosan, ezúttal sem tudtak nyerni, de a Parma legalább nem is győzte le őket. A Lazio támadószekciója eredménytelen volt, és egy öngólnak köszönhetően kikaptak, így valószínűleg kiszálltak a bajnoki versenyfutásból.

Roma-Parma

A Farkasok léptek fel valamivel bátrabban a mérkőzés elején, de egy-egy célt tévesztő Cassetti- és Totti-próbálkozáson kívül nem volt helyzetük az első negyedórában. Aztán a 18. percben - eléggé könnyű síppal befújt - tizenegyest kaptak. Taddei akadt el a védőkben, miután továbbtette a labdát, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Totti higgadtan kihasználta a lehetőséget, így vezetéshez jutottak a hazaiak. (1-0)

A Parma becsülettel próbálkozott, de valódi helyzetig nem jutottak, a Roma viszont újra betalált a 36. percben. Egy szöglet után De Rossi fejelt a rövid oldalról, és ezt még hárította Mirante, a kipattanót Juan második kísérletre a hálóba tudta gyötörni. (2-0)

Montella a Roma-Parma bajnoki után 2011-ben

Az első félidőt Pizarro sérülése zárta le, a szünet után Simplicio érkezett a chilei helyére.
A játék képe sokat változott a második játékrészben, a Roma szokásához híven megpróbálta tartani az eredményt a biztosnak tűnő vezetése után, de szintén szokás szerint nem voltak túl magabiztosak, a tűzzel játszott a védelem. A 74. percben meg is született a Parma szépítő találata Amauri révén. A brazil születésű csatár kisvártatva újra eredményes volt, egy jobboldali beadás után a minden irányba dőlő védők között ő találta meg először a labdát. (2-2)

A Roma egy perccel később megkapta az esélyt, hogy az újabb összeomlásuk után megszerezzék a vezetést, Paci kapta meg a második sárgáját Menez lerántásáért. Pár percre oda is szögezték a vendégeket a kapujuk elé, de nem tudtak betalálni, és még Giovinco is kihagyott egy nagy helyzetet a másik oldalon.

Maradt tehát a döntetlen, Montellának is van mit tennie a Farkasok védelmével, amit évek óta egyetlen edző sem tudott megbízhatóvá és stabillá tenni.

Bari-Fiorentina

A 21. percben Montolivo ívelt Gilardino elé, aki egy pattanás után, állítgatás nélkül lőtt a bal alsóba. (0-1)

Sokáig nem változott az eredmény, aztán a hajrában Ghezzal ki tudott egyenlíteni (1-1), így pontot mentett a sérült Rudolf Gergely nélkül játszó Bari. Más kérdés, hogy ez valószínűleg kevés a bennmaradáshoz.

Brescia-Lecce

Vass Ádám a padon ülte végig a meccset a hazai oldalon. Az első negyedóra leteltével két gyors gólt szerzett a Brescia. Előbb Caracciolo fejelt teljesen egyedül a vendégek hálójába, majd Zoboli egy szöglet után szintén fejjel volt eredményes. A 30. percben visszajött a remény a Lecce számára, a pár perccel korábban beállt Corvia szépített.

A második félidőben az egyenlítés is összejött a vendégeknek. Munari egyedül lépett ki a 70. percben a bal oldalon, és estében lőtt Arcari kapujába. (2-2)

Cagliari-Lazio

Meglepetésre a hazaiak szereztek vezetést a 40. percben. Egy hosszú indítással Acquafresca ment el a bal szélen, de a kilépő kapus mellett eltett labdája talán kaput sem talált voln, ha nem érkezik Dias a védők közül, és bele nem botlik a játékszerbe. Öngól, 1-0.

A folytatásban sem tudott betalálni a Lazio, így kikaptak, és ezzel valószínűleg csak akkor maradhat esélyük a bajnoki címre, ha a Napoli hétfőn legyőzi a Milant.

Cesena-Chievo

Egészen a hajráig gólnélküli döntetlenre állt a találkozó, a hosszabbításban azonban büntetőhöz jutott a Cesena, Jimenez pedig be is lőtte, győztek tehát a hazaiak.

Palermo-Udinese

A várható gólparádé megvolt Palermóban, de teljesen egyoldalú lett a találkozó, az Udinese gyakorlatilag kivégezte a szicíliaiakat. A 10. percben született az első gól: Antonio Di Natale érkezett nagyszerűen középen Armaro balról jövő beadásására, és a hosszúba tudta csúsztatni a labdát. (0-1) Kilenc perccel később Sanchez megduplázta az előnyt, majd az első félóra végén a saját góljai számát is. Egyedül léphetett ki, elhúzta a játékszert Sirigu mellett és az üres kapuba lőtt. (0-3)

Még az első félidőben kivégzés jelleget kezdett ölteni a találkozó. A hazai csapatból Bacinovicot állították ki, nem sokkal ezt követően pedig Di Natale egy távoli lövés utáni kipattanót gyötört be, egy perccel később pedig Sanchez újra egymaga jutott át a hazai védelmen és megszerezte a harmadik gólját. (0-5)

Ezzel azonban még nem volt vége! A második félidő elején Sanchez negyedszer is betalált. Egy jobb oldali beadás után próbálkozott először, ekkor Sirigu még védett, az udinei csatár azonban néhány méterre a kaputól megtartotta a labdát, és passz helyett meglepetésre újra lőtt, ezúttal már a hálóba. (0-6)

A 60. percben Darmian utolsó emberként szabálytalankodott a Palermóból, megkapta a jogos piros lapját, a megítélt tizenegyest pedig Di Natale belőtte, így ő is eljutott mesterhármasig, csapata pedig már 7-0-ra vezetett. A folytatásban már nem változott az eredmény, így meglepően nagyarányú győzelmet aratott az Udinese.

Serie A, 26. forduló:

Palermo-Udinese 0-7 (0-5)
gólszerző: Di Natale (10., 41., 60., az utolsó 11-esből), Sanchez (19., 28., 42., 48.)
kiállítva: Bacinovic (40., Palermo), Darmian (60., Palermo)

AS Roma-Parma 2-2 (2-0)
gólszerző: Totti (19., 11-esből), Juan (36.), illetve Amauri (74., 79.)
kiállítva: Paci (80., Parma)

Bari-Fiorentina 1-1 (0-1)
gólszerző: Ghezzal (86.), illetve Gilardino (21.)

Brescia-Lecce 2-2 (2-1)
gólszerző: Caracciolo (16.), Zoboli (18.), illetve Corvia (30.), Munari (70.) 

Cagliari-Lazio 1-0 (1-0)
gólszerző: Dias (40.)

Cesena-Chievo 1-0 (0-0)
gólszerző: Jimenez (90., 11-esből)

Korábban játszották:
Catania-Genoa 2-1 (0-1)
gólszerző: Lopez (51.), Bergessio (55.), illetve Flores (19.)
kiállítva: Augustyn (73.), illetve Criscito (66.), Flores (68.)

Szombaton játszották:
Juventus-Bologna 0-2 (0-0)
gólszerző: Di Vaio (49., 66.)

Később játsszák:
Sampdoria-Internazionale 20:45
Hétfőn játsszák:
AC Milan-Napoli 20:45