Atlétika

Az eBay-en árulja magát az olimpiára készülő sprinter

  • VNA

Különös módot választott az olimpiai felkészülésre James Ellington, aki az Ebay-en licitálás útján keres magának támogatót.

Azt eddig is tudtuk, hogy a világ egyik legismertebb on-line eladásokkal foglalkozó portálja, az eBay sok mindenre alkalmas. Az olimpia közeledtével viszont akad egy brit sportoló, aki egyenesen saját magát bocsátotta áruba az oldalon. A szponzorok utáni hiábavaló hajsza után a sprinter, James Ellington úgy döntött, hogy egy internetes aukcióra bízza magát. „Szeretnék napi szinten edzeni, hogy jövőre ott lehessek a londoni olimpián. Ezt nem tudom megtenni egy normális munkahely mellett. Ezért döntöttem úgy, hogy az interneten keresek támogatót” - mondta a 26 esztendős sportoló. A szerdán indult és tíz naposra tervezett licitből Ellington 30.000 fontot vár (saját becslése szerint ennyire van szüksége a normális felkészüléshez az olimpiáig), amely egyelőre meg is van neki, hiszen cikkünk írásának pillanatában már 30.300 fonton állt az ajánlati ár.

James Ellington fura módját választotta az olimpiai felkészülésnek
Aki megnyeri a licitálást, az jogosult lesz arra, hogy Ellington ruházatán hirdetéseket helyezzen el, igaz - az olimpiák speciális szabályozása miatt - a játékokon nem, csak edzéseken vagy az azt megelőző versenyeken. Ellington az utóbbi négy évben elég sokat volt sérült, így a szponzorok elfordultak tőle. „Most már nem vagyok sérült és így a következő évek egyik reménysége lehetek a brit atlétikai életben” - tette hozzá a 200-on 20,52-es idei legjobbal rendelkező Ellington, aki így jócskán elmarad a táv legjobbjaitól, az idén 19.26-ot is teljesítő Yohan Blake-től valamint a világcsúcstartó jamaicai Usain Bolttól. Ha sebességben és az atlétikai pályán megkeresett vagyonban nem is, de ötletességben azt hiszem Mr. Ellington a fenti úriembereket azért magasan veri...