NB I

Már nem Zoran Szpisljak az Újpest vezetőedzője

  • MTI

Távozik az Újpest labdarúgócsapatának kispadjáról Zoran Spisljak vezetőedző, így a szerda esti Magyar Kupa-elődöntőben már nem ő irányítja az együttest

A klub honlapján megjelent közlemény szerint a szerb tréner és "az Újpest FC Kft. vezetősége mai egyeztetéseik alapján úgy döntöttek, hogy a mai napon közös megegyezéssel felbontják a köztük köttetett szerződést".

A vezetőedzői feladatokat ideiglenesen a másodedző, a belga Marc Lelievre látja el, "amíg az Újpest FC Kft. vezetősége nem találja meg a vezetőedzői poszt betöltésére – figyelembe véve a klubvezetés hosszú távú terveit – legalkalmasabb szakembert."

Szpisljak tavaly augusztus 10-én vette át a lila-fehérek irányítását, miután Mészöly Gézát menesztették. A csapat  vezetésével ugyan bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe - a Debrecen elleni visszavágóra szerda este kerül sor -, de a bajnokságban csak a 12. helyen áll, két pontra a kieső helytől.

A lila-fehérek bajnoki mérlege idén egy győzelem, két döntetlen és három vereség. A címvédő Debrecentől hazai pályán elszenvedett 5-1-es vereség után a szurkolók már a tréner menesztését követelték.