NB I

Továbbra is nyeretlen idegenben a Videoton

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában a címvédő Videoton 0-0-s döntetlent ért el a Vasas vendégeként, Paulo Sousa csapata ezzel továbbra is nyeretlen maradt idegenben, míg a Vasas Marijan Vlak vezetésével sorozatban negyedik mérkőzésén sem talált legyőzőre.

A legutóbbi fordulóban az angyalföldiek a Kecskemét otthonában a hajrában szereztek pontot, míg a fehérváriak Vaskó Tamás 90. percben esett fejesével csikarták ki a győzelmet a Szombathelyi Haladás ellen. A Videoton háza táján a hét közben azonban Paulo Sousa "fejese" volt a téma, miután a portugál mester a hírek szerint szándékosan sérülést okozott a legnagyobb példányszámban eladott sportnapilap egyik munkatársának. A vendégeknél a Hollandiából hazatérő Tóth Balázs egyelőre csak a kispadon kapott helyet, a kezdő tizenegyben három magyar mellett nyolc külföldinek szavazott bizalmat Sousa.

Alves (fehérben) lábában ott volt a gól, de ezúttal ott is maradt
Aktívabban kezdte a 90 percet a címvédő Videoton, mely az első tíz percben több alkalommal is eredményesen tudta megbontani a Vasas védelmét, de a szélről bejövő labdákat a Vasas-védők rendre kivagdosták. Talán a kora őszi hőség lehetett az oka, de igen "gyengécske" iramban este egymásnak a felek, mindkét oldalon rengeteg pontatlan átadás jellemezte a csapatjátékot. Az első védeni valója a fehérvári Tuvjelnek akadt: a 18. percben Dajics Vaskón megpattanó lövését kellett lábbal hárítania. Az első félidő nagy csalódást keltő játékot hozott, az egyetlen valamira való helyzet a játékrész hajrájában Mitrovics előtt adódott, de a szerb középpályás 16 méterről kapu mellé tüzelt. Vaskó Tamás a szünetben a Sport Tv riporterének nyilatkozva azt mondta "próbálkozunk" - ez a kifejezés igen hűen tükrözte a Videoton első félidőben mutatott játékát.

A fordulást követően rögtön egy ígéretes hazai lehetőséget jegyezhettünk fel: Dajics szöglete után Simics fejelhetett kapura - a szerb támadó próbálkozása nem sokkal kerülte el a fehérváriak kapuját. Nem sokkal később Bárányos oldalról elvégzett szabadrúgása okozott némi veszélyt Tujvel kapuja előtt, a labda érintés nélkül pattant le nem sokkal a bal kapufa mellett. Újabb kis idő elteltével a spanyol Alvaro Bracchi 25 méteres szabadrúgását Ilizi kapus ujjheggyel paskolta a kapu fölé - elmondható, hogy kis túlzással 8 perc alatt több helyzetet láthattunk a második félidőben, mint az elsőben összesen. Az 57. percben Vasziljevics Alves "stukkolása" után ajtó-ablakban ziccerben rúgott óriási lukat - a kaputól mintegy 7 méterre. Megmosolyogtató jelentsor volt ez, de Paulo Sousa nevetés helyett, kisebb dührohammal vette tudomásul a kimaradt lehetőséget. Egyre nőtt a Videoton mezőnyfölénye, a játék nagyrészt a Vasas térfelén csordogált, a félidő derekán mégis a csereként beálló Ferkó szerezhetett volna gólt. Hiába próbálta cserékkel frissíteni csapatát Paulo Sousa, a Videoton továbbra is ötlettelenül igyekezett gólt szerezni. A 81. percben Walter Lee életerős lövést küldött kapura, ami után Ilizi pont Alves elé tudta csak ütni a labdát, de a brazil gólkirály 5 méterről az üresen tátongó kapu fölé lőtt.

Hiába játszott az egész második félidőben mezőnyfölényben a Videoton, a befejezéseknél rendre pontatlanok voltak a fehérvári játékosok, így továbbra sincs meg a címvédő idénybeli első idegenbeli győzelme. Ami a Vasast illeti: a Komjáti Andrást váltó horvát szakemberrel egyelőre veretlen az angyalföldi gárda, az utóbbi négy találkozón mindössze két gólt "szedett be" az addig  - joggal - kritizált védelem.

OTP Bank Liga 9. forduló
Vasas-Híd - Videoton FC 0-0
Illovszky Rudolf Stadion 2000 néző, Vezette: Solymosi P.
Vasas: Ilizi - Kulcsár, Kovács, Gáspár, Sütő, Mehmedagics, Bárányos (Jokics 72.), Farkas, Katona (Ferkó, 60.), Dajics, Simics Vezetőedző: Marijan Vlak
Videoton: Tujvel - Brachi, Vaskó (Tóth B. 80.), Caneira, Oliveira - Gosztonyi (Walter Lee 59.), Sándor, Mitrovics, Vasziljevics (Nikolics 72.) Evandro - Alves Vezetőedző: Paulo Sousa
Sárga lap: Sütő, Gáspár ill. Evandro, Caneira