NB I

A Ferencváros Schembri fejesével mentett pontot Siófokon

A zöld-fehérek egy félidőnyi előnyt adtak a Balaton-partiaknak, ám a második játékrészben egyenlítettek, így pontosztozkodás született.

Schembri a siófoki védőkkel - Fotó: MTI

“Hétfőtől kezdve erre a találkozóra készülünk, nagyon nehéz mérkőzésre számítok. A Siófok szervezetten fog védekezni, türelmesen futballoznak majd, nekünk pedig át kellett alakítani eltiltás és sérülés miatt a középpályát” – jegyezte meg Prukner László a találkozó előtt.

A Siófok az elmúlt fordulóban az MTK pályáról hozta el a három pontot, ami nagyon fontos volt számukra a kiesés elleni harcban.

"Az mellettünk szól, hogy a nagycsapatok Ellen, nagy közönség előtt a csapat feldobódik, és jó teljesítményt nyújt. Idegenben azért vagyunk eredményesebbek, mert egy zártabb játékból könnyebben tudunk támadásokat szervezni. mint hazai pályán” – mondta Mihalecz István a Balaton-partiak vezetőedzője.

Az Újpest elleni találkozót kihagyó Maróti Béla visszatért a Ferencvárosba, Rósa Dénes pedig ötödik sárga lapja után elitiltása miatt nem lehetett a pályán. A kispadon kezdett Józsi György is, csak úgy mint a másik oldalon a zöld-fehérek mumusának számító Csordás Csaba is.
A 4. percben Schembri fejelte le a labdát Csizmadiának, akinek a lövésébe beleálltak a siófoki védők.

Egy percre rá érkezett a válasz a másik oldalon, Kecskés lőtt a 16-oson kívülről, de Ranilovic fölé tolta a labdát. Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, a Siófok nem ijedt meg a Ferencvárostól, bátran próbáltak támadni. A 18. percben ismét Ranilovicnak kellett szögletre menteni Lukács távoli szabadrúgása után. A Ferencváros játékosai álmosan lézengtek a pályán, aminek meg is lett az eredménye: A 19. percben Délczeg kapott remek indítást, faképnél hagyta Csizmadiát, majd hat méterről Ranilovic mellett a kapuba gurított (1-0). Nem sokkal később Schembri tette le mellel a labdát Miljkovicnak, aki 16méterről lőtt, de ez nem okozott gondot Molnárnak. A Ferencváros az első félidőben elképzelés nélkül játszott, semmi ötlet nem volt a játékukban, nem úgy néztek ki, ahogy egy Európa Ligába vágyó csapatnak kellene. A félidőben a Siófok teljesen megérdemelten vezetett 1-0-ra.

A helyzet a második félidőben sem sokat változott, a vendégjátékosok alig mozogtak labda nélkül, a Siófoknak pedig ez az eredmény több mint jó volt. Az 58. percben kettős cserére szánta el magát Prukner László: Tóth és Rodenbücher helyett Pölöskey és Józsi lépett pályára. A cserétől megváltozott a játék képe, a vendégek elkezdtek futballozni, aminek hamarosan meglett az eredménye. A 64. percben Balog nagy bedobását Melczer csúsztatta Schembri elé, aki hét méterről a kapuba fejelt (1-1). Erre reagáltak a hazaiak is, Honma helyett Csordás lépett a pályára. A Ferencváros játéka látványosan feljavult, bár továbbra sem játszottak pontosan, a hajtással a második játékrészben már nem volt baj. A 86. percben Pölöskey közvetlen közelről lőhetett kapura, ám neki sikerült a mozdulatlan kapust eltalálnia.A hosszabbításban még Novák is eldönthette volna a találkozót a hazaiaknak, ám nagy helyzetben balról a hosszú sarok mellé gurított, így maradt az 1-1-es döntetlen.

NB I 22. forduló

Siófok-Ferencváros 1-1

Gólszerző: Délczeg (19.) ill. Schembri (64.)