Manchester United

Van der Sar az idény végén visszavonul

Bejelentette visszavonulását Edwin van der Sar, a Manchester United kapusa, az idény végén végleg szögre akasztja cipőjét a veterán hálóőr.

Edwin van Sar nehéz örökséget hagy maga után az Old Traffordon

"Eljött az idő, hogy a családomnak szenteljem magam" - nyilatkozott a www.sport-promotion.nl-en,
menedzsmentje honlapján a 40 éves holland futballista. Van der Sar felesége, Annamarie 2009 decemberében agyvérzést kapott, főleg emiatt döntött a visszavonulás mellett a kapus.

Edwin van der Sar klubszinten rendkívül sikeres karriert tudhat magáénak: négyszeres holland, háromszoros angol bajnok, Bajnokok Ligája-győztes az Ajaxszal és a Manchester Uniteddel is, és számos más egyéb serleget is begyűjtött. Az Ajax és a Manchester United mellett a Juventusban és a Fulhamben játszott. A válogatottban elkerülték a nagyobb sikerek, 2000-ben, a holland-belga közös rendezésű Európa-bajnokságon nyert bronzérem a legnagyobb eredménye. 130 alkalommal öltötte magára a narancsszínű mezt, ezzel nemzeti csúcstartó. A holland válogatottól tavaly júniusban, a Magyarország elleni barátságos mérkőzés előtt köszönt el a legendás hálóőr.

Van der Sar utódlása nagy fejtörést okozhat Sir Alex Fergusonnak és a klubvezetésnek, hiszen a Vörös Ördögök kapuját olyan nevek védték az elmúlt évtizedekben, mint Peter Schmeichel, Fabien Barthez, és Edwin Van der Sar. Novemberben ugyan a klub szerződtette a dán Andres Lindegaardot, de nem titkoltan egy "nagy nevet" szeretnének leigazolni mielőbb, az első számú kiszemelt a Schalke és a német válogatott egyese, Manuel Neuer.