Vízilabda Final Four

A Pro Recco lelépte a Vasast, Kásásék a döntőben

  • MTI

A Vasas 12-5-ös vereséget szenvedett az olasz Pro Recco együttesétől a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Nagyváradon zajló Final Fourjának pénteki elődöntőjében.

Kiss Gergely, a Vasas (b) és Kásás Tamás, a Pro Recco játékosa harcol a labdáért a férfi vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében vívott Pro Recco (olasz) - TEVA-Vasas-UNIQA találkozón, az Ioan Alexandrescu uszodában, Nagyváradon.

Jól kezdett az olasz sztárcsapat, ugyanis első két támadásából - mindkét alkalommal emberelőnyből - gólt szerzett. Ugyanakkor a friss magyar bajnok Vasas is értékesítette első fórját Brguljan révén. Az olaszok kőkemény védekezésükkel teljesen "kiszorították" az angyalföldieket, támadásban pedig magabiztosan használták ki az emberelőnyöket, így 4-1-re vezettek az első negyed után.

A folytatásban is inkább a Recco akarata érvényesült, Molina növelte is az előnyt. Támadásban nem tudott változtatni a Vasas, hátul azonban feljavult a magyar együttes, Nagy Viktor ötméterest is hárított. Nem sokkal a szünet előtt ismét Sukno villant, ezzel ötgólosra növelte az olasz előnyt.

A harmadik negyed is két Recco-góllal kezdődött, a hosszú magyar gólcsendet végül Vámos törte meg. Ezután Katonás is feliratkozott a góllövők közé, de a túloldalon így tett Kásás is.

A zárófelvonásban Decker révén a Vasas talált be először a kapuba, ám ekkor már fáradtnak tűnt az angyalföldi gárda, míg az olaszoknál teljes sorokat cseréltek. A Recco ekkor már csak "félgőzzel" játszott, de így is magabiztosan győzött.

A Vasas a szombati bronzmérkőzésen a horvát "házicsata", azaz a Mladost Zagreb és Primorje Rijeka összecsapásának vesztesével találkozik.

BL, elődöntő:
Pro Recco (olasz) - TEVA-Vasas-UNIQA 12-5 (4-1, 2-0, 4-2, 2-2)
gólszerzők: Filipovic, Sukno, Molina, Perrone, Prlainovic 2-2, Pijetlovic, Kásás 1-1, illetve Brguljan, Vámos, Katonás, Decker, Vörös