Átigazolás

Redknapp elismerte, hogy szüksége lenne Adebayorra

A Tottenham menedzsere, Harry Redknapp csapata dél-afrikai túráján arról beszélt, hogy szívesen kölcsönvenné a Manchester Citytől Emmanuel Adebayort, akit Roberto Mancini nem vitt el az Égszínkékek amerikai edzőtáborába, így csak a második csapattal készül.

Adebayor a szabadsága alatt, egy e-mailből tudta meg, hogy nem lehet ott a City első keretével az Egyesült Államokban, és meg is kockáztatott egy kis büntetést, amikor először nem akart csatlakozni a tartalékokhoz.

"Nem tudom, mi rosszat tettem, de egyszer csak a semmiből kaptam egy e-mailt, amiben arról értesítettek, hogy nem mehetek a túrára, és nem edzhetek az első csapattal. Sértő, hogy azt mondják, csak a tartalékokhoz vagyok elég jó" - nyilatkozta a togói csatár.

Emmanuel Adebayor egyik gólját ünnepli a Manchester City színeiben

Végül beállt a sorba, és csatlakozott a tartalékokhoz a carringtoni edzőközpontban, de meglepő lenne, ha Roberto Mancini a későbbiekben számolna vele. Így aztán van realitása annak, hogy a tavaszi madridi "kirándulása" után újra csapatot vált, talán épp a Tottenhamhez megy. Harry Redknapp, a Spurs menedezsere mindenesetre szívesen alkalmazná.

"Beszélgettünk az elnökkel, Daniel Levyvel a lehetőségről, de egyelőre még nem tudom, hogy mi fog történni. Az viszont elmondhatom, hogy felmerült Adebayor neve. Szívesen kölcsönvennénk a játékost, és ha sikerül megegyeznünk a dologról, én magam is örülnék, ha a klubhoz jönne" - mondta az angol szakember.

Adebayor ifistaként került a francia Metzhez, amelynek első csapatában 2001-ben debütált. Két évvel később igazolt a Monacóhoz, majd 2006-ban az Arsenalhoz, ahol hamar közönségkedvenccé vált. Viszont legalább ennyire megutálták, amikor a Manchester Cityhez távozott, pláne, hogy a két csapat következő mérkőzésén szerzett gólja után keresztülfutott az egész pályán, hogy az Ágyúsok szurkolói előtt ünnepelhessen. Az előző idényben Mario Balotelli, Carlos Tévez, később Edin Dzeko kiszorították a csapatból, így a csatárínségben szenvedő Real Madrid kölcsönvette. Sokat azonban nem tudott hozzátenni a Királyi Gárda teljesítményéhez.