Bajnokok Ligája

Videoton-Sturm Graz 3-2, nem sikerült a bravúr

A Videoton FC labdarúgócsapata az osztrák bajnok Sturm Graz ellen kísérelte meg a továbbjutást 2-0-s hátrányból a BL-selejtező második fordulójában, azonban hiába szerzett három gólt is az első félidőben, védelmi megingásainak köszönhetően nem sikerült kiharcolnia a következő fordulóba kerülést. Ezzel eldőlt, hogy a Videoton nem folytathatja szereplését a nemzetközi porondon ebben a szezonban.

Vége a mérkőzésnek. A Videoton 3-2-re győzni tudott, de 4-3-as összesítéssel a Sturm Graz jutott tovább.

93. perc: Jó összjáték után lőtt kapura Alves, a labda kipattant, de tisztáztak a vendégek.

91. perc: Mitrovics előre ívelt labdáját Horváth fejelte messze mellé.

90. perc: Walter próbált az alapvonal felé húzni, de tisztázták a labdát a védők.

88. perc: A Videoton már a labdát sem nagyon tudta megtartani a hajrá eddigi perceiben, amikor a mieinknél volt, akkor is hiányzott a fantázia.

85. perc: Alves tette szépen mellel a labdát Walter elé a tizenhatoson belül a jobb oldalon, de a spanyol játékos tíz méterről nem talált kaput.

83. perc: Ehrenreich állt be Wolf helyére.

80. perc: A sarokrúgás után éles fejessel veszélyeztettünk, de a kapus újra menteni tudott, majd leshelyzet miatt kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető.

79. perc: Nikolics harcolt ki szabadrúgást 22 méterre a Sturm kapujától, kissé a bal oldalról. Brachi lövése szépen tartott a léc alá, de Gratzei bravúrral szögletre ütötte.

78. perc: Walter állt be Gosztonyi helyére.

75. perc: Gosztonyi sarkára lépett rá Standfest, megkapta a talán már korábban is járó lapját. A szabadrúgást Brachi végezte el, kifejelték a labdát. Közben Sándor helyére állt be Nikolics Nemanja.

74. perc: Nagy ezúttal jó labdát kapott, egyből középre tette, elment a játékszer a védők között a hosszún pedig Gosztonyi combjáról messze pattant.

73. perc: Nagy kapott indítást a jobb szélen, de végül nem érte utol a labdát az alapvonal előtt.

71. perc: Kirúgás helyett Gratzei ivószünetet engedélyezett magának, időhúzásért sárgát kapott.

70. perc: Csak mondani kellett! Polonkai kapott remek indítást a bal oldalon, az alapvonaltól passzolt vissza, Sándor centikkel belsőzött mellé.

A Videoton sokkal többet birtokolja a labdát, de az első félidőben látott lendület teljesen eltűnt a csapatból. Mintha a félidőben a védekezés stabilizálására kaptak volna utasítást a játékosok.

69. perc: Gosztonyi két emberen próbált keresztülmenni a bal szélen, nem sikerült neki. Talán érdemesebb lett volna a tizenhatos sarkánál üresen álló Alvesnek passzolni.

66. perc: Polonkai rögtön egy elcsúszással vétette magát észre, de így lett jó a labda Gosztonyinak, aki az alapvonalról adott be, középen azonban ki tudták fejelni az érekező Videoton-játékosok elől.

65. perc: Paulo Sousa Polonkai Attilát cseréli be Elek Ákos helyére.

63. perc: Brachi sokadszor is a térfél közepéről igyekszik a vendégvédők mögé kanyarítani a labdát, sokadzsor is eredménytelenül.

62. perc: A Videoton birtokolta a labdát az elmúlt percekben, de néhány könnyen tisztázható beadásnál többre nem futotta a mieinktől.

59. perc: Gosztonyi perdítette el szépen labdát Standfest mellett, de továbbmenni nem tudott, mert védője lerántotta. Ezúttal elmaradt a lap...

57. perc: Lipták a félpálya közelében szabálytalankodott, sárga lapot kapott érte.

56. perc: Szöglet után újra tisztán fejelhettek a vendégek, de Tujvel mentett a bal alsó sarok elől.

55. perc: Elek a bal oldalról kanalazott középre, ott a védők tisztáztak, de Mitrovics kapura tudott lőni. A próbálkozás azonban nem okozott gondot a Sturm kapusának.

51. perc: Alves mehetett volna a jobb oldalon, de védője gyorsabbnak bizonyult nála, és könnyedén megszerezte tőle a labdát.

50. perc: Sándor lőhetett 18 méterről, de lapos kísérlete a jobb alsó mellett gurult el.

49. perc: Alves kapott két indítást is, de mindkettő hosszú lett, és Gratzei tisztázott.

47. perc: Elek érkezett a tizenhatos vonalán egy belöbbölt labdára, de a játékszer a sípcsontjáról a vendégkapusig pattant.

A szünetben kettőt cserélt a Sturm: Pürcher helyére Popkhadze, Szabics helyére pedig Kienast érkezett. Paulo Sousa nem változtatott.

Andre Alves, a Videoton (b) és Joachim Standfest, az osztrák Sturm Graz játékosa küzd a labdáért a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Videoton FC - Sturm Graz visszavágó mérkőzésen, a székesfehérvári Sóstói Stadionban. MTI Fotó: Földi Imre
I. félidő:

46. perc  GÓÓÓL!!! Bracchi jobboldali szabadrúgása után Lipták Zoltán becsúszva közelről talált a kapuba (3-2), ezzel tovább él a Videoton reménye a továbbjutásra. A szünetre így egygólós előnnyel vonult a Vidi, amely egy szenzációs első félidőt produkált, és a második játékrészben bedarálhatja osztrák ellenfelét. Összesítésben 4-3-ra vezet a Sturm Graz, két gólra van szüksége a Vidinek a továbbjutásra.

39. perc: GÓL. A sarokrúgásból kapura fejeltek a vendégek, amit először Tujvel még védeni tudott, de a kipattanóra csak Feldhofer mozdult, és begyötörte a labdát. (2-2) Újra három gólra a továbbjutástól a Videoton

38. perc: Néhány percnyi szorítás után kijött a Sturm a térfeléről, Koch ment el a jobb oldalon, a beadását Brachi fejelte ki szögletre.

36. perc: Jobb oldali beadás után Gosztonyi fejelte középre a labdát, ott Alves estében laposan lőtt, Gratzei leért. Még két gól kellene a Videoton továbbjutásához.

33. perc: GÓÓÓL!!! A finoman szólva furcsa ítélet felpaprikázta a hazaiakat, akik nekiestek a Sturmnak, és Sándor révén rögtön eredményesek is voltak. A középpályás vállal tett maga elé egy beadást, a bal alsóba lőtt. (2-1)

28. perc: GÓL. Rögtön válaszolt a Graz, de nem mindennapi körülmények között. Wolf kapott labdát lesgyanús helyzetben, az asszisztens félig felemelte a zászlaját, de végül tovább engedte az akciót, a szélső pedig a kapu előtt Hölz elé passzolt, aki estében a léc alá vágta a labdát. A Videoton játékosai hosszan reklamáltak, de a játékvezető megadta a gólt - mivel hazai játékosról került a jó helyről induló Wolf elé a labda -, és Gosztonyinak sárgát mutatott fel. (1-1)

27. perc: GÓÓÓL!!! Gosztonyi ment el a bal szélen, középen Elek Ákos érkezett a passzára, aki átvette a labdát, és ballal a kapu bal alsó sarkába lőtt. (1-0)

25. perc: Egy hátrafelé pattanó labdára Gratzei messze kiszaladt, de nem tudta megakadályozni a szögletet. Esélyünk lett volna a sarokrúgás gyors elvégzésével, de Sándor végül túl sokáig várt.

23. perc: A sarokrúgás után a játkvezető kifelé ítélt szabadrúgást.

22. perc: Sándor szöglete a tizenegyespontra ment laposan, de ott senki nem érkezett. A Sturm nem tudta kihozni a labdát a térfeléről, Sándor újabb beadását újabb szögletre fejelte ki Burgstaller.

20. perc: Bal oldali Videoton akciót követő beadás után a kifejelt labdát Nagy szerezte meg a hosszú oldalon, egy pattanás után keményen lőtt, de pont középre.

18. perc: Muratovics ment el a bal szélen, beadását Hector csúsztatta ki, Koch felfejelte a labdát a levegőbe, végül tisztázni tudtak a védők.

17. perc: Alves-Gosztonyi-Sándor összjáték után Gosztonyihoz került vissza a labda a tizenhatos bal oldalánál, ő a jól záró védők felett Gratzei kezébe emelt.

15. perc: Szabics messze elszakadt Horváttól és Liptáktól is, a védők a szöget tudták előle zárni, így egy lövőcsel után lőtt az ötös jobb sarkáról, nem sokkal a rövid felső mellé.

14. perc: Alves kapott jó labdát a tizenhatoson belül, de becsúszva tisztázott Feldhofer.

13. perc: Alves jobb oldali beadása után Elek fejelt, fölé szállt a labda.

11. perc: A Videoton birtokolja többet a labdát, a magyar bajnok támadó szellemben játszik, de Szabics Imre többször is jól tartotta meg a védők között a játékszert. Ebben a minutumban Kochot indította a félpályától, társa lefutotta Sánchezt, de Tujvel kapuja fölé lőtt.

9. perc: Félpálya környéki labdaszerzés után Gosztonyi ment el a bal szélen, majd a passza után Alveshez került a labda, ő 18-ról a kapus kezébe lőtt.

8. perc: A jobb szélen Nagy kapott pontatlan labdát Alvestől, amit be tudott futni, de a beadást kifejelték a védők.

5. perc: Szabics verte meg Liptákot a bal szélen, az alapvonalon indult befelé, de a visszafelé passzolt labdáját Mitrovics szerezte meg.

4. perc: Szöglethez jutott a Vidi, de a sarokrúgás túl hosszúra sikerül. A visszafejelt labdára Alves mozdult, de felborította a vendégkapust, szabadrúgás kifelé.

1. perc: A Videoton rögtön nyitásképp jó lehetőséghez jutott: Gosztonyi ment el a bal szélen, felrúgták, a szabadrúgást pedig Sándor ívelte veszélyesen középre. Gratzei ugyan rosszul lépett ki rá, de a védői tisztáztak

Bajnokok Ligája-selejtező, visszavágó
Videoton-Sturm Graz 3-2 (3-2)
Székesfehérvár, 8400 néző
Vezette: Stavrev (macedón)
Videoton: Tujvel - Brachi, Lipták, Horváth, Sánchez - Gosztonyi (Walter 78.), Mitrovics, Elek (Polonkai 65.), Sándor (Nikolics (75.), Nagy - Alves
Sturm Graz: Gratzei - Standfest, Pürcher (Popkhadze 46.), Feldhofer, Burgstaller - Weber, Koch, Hölzl, Wolf (Ehrenreich 83.), -  Muratovics, Szabics (Kienast 46.),
Gólszerzők: Elek (27.), Sándor (33.), Lipták (46.) illetve Hölz (28.), Feldhofer (39.)
Sárga lapok: Alves (30.), Lipták (57.), illetve Wolf (35.), Pürcher (45+1.), Gratzei (71.), Standfest (75.)
Továbbjutott a Sturm Graz, 4-3-as összesítéssel