Tenisz

A tornagyőzelem egy új, csodálatos érzés - Babos Tímea

A 18 éves Babos Tímea óriási bravúrral megnyerte a 220 ezer dollár összdíjazású monterreyi keménypályás női tenisztornát, miután - magyar idő szerint hétfőre virradóra - két játszmában győzött a román Alexandra Cadantu ellen.

A 18 éves magyar hölgy óriási bravúrral megszerezte első WTA-tornagyőzelmét és pályafutása legjobb eredményét érte el.

"Ez volt életem első döntője, de egyáltalán sem voltam ideges vagy feszült, ami igazából engem is meglepett" - olvasható Babos döntő utáni nyilatkozata a WTA honlapján. "Csak megpróbáltam a saját játékomat játszani, és tartani az agresszív stílust. Igyekeztem végig hozni a szerváimat, ellenfelem nem jutott bréklabdához, ami nagyon pozitívan hatott rám. Aztán a fontos pillanatokban el tudtam venni az adogatását, vagy éppen nyerőt ütöttem" - folytatta a 18 éves teniszezőnő.

"Volt néhány nagy győzelmem ezen a héten, például Sara Errani ellen, aki kiváló játékos, és akivel a legkeményebb meccset vívtam ezen a versenyen. Nagyon boldog vagyok, mert tényleg nagyon jól játszottam az elmúlt napokban. Nagyon örülök, hogy tornagyőztesként zártam, egy ez új, csodálatos érzés nekem."

"Korábban nem sok WTA-mérkőzésem volt. Az Australian Openen már a selejtező második körében kiestem, de mégis, az elmúlt hetekben, hónapokban egy jó sorozat indult el. A Fed-kupában először vertem a top 100-ba tartozó játékost, Johanna Larssont. Az igazi eredmények azonban csak ezután következhetnek. Valami megváltozott benne, sokkal lazábban teniszezem. És nagyon élvezem!"

Ezután arról kérdezték Babost, milyen tervei vannak a közeljövőben."Acapulcóban selejteztem volna, de erre most nincs lehetőségem, hiszen még mindig itt vagyok" - mondta nevetve a magyar hölgy. "Azért így is megyek, de csak párosban indulok. Aztán következik egy 100 ezer dolláros verseny a Bahamákon, utána egy kis pihenő, aztán még több WTA-megmérettetés."