Átigazolás

Az Arsenal közel áll Gervinho-hoz

A londoni ágyúsok egyre közelebb járnak az elefántcsontparti Gervinho szerződtetetéséhez. A Lille-el bajnokságot nyert támadó Angliába vágyik.

Gervinho

Tényleg menni akar. Felvettük a kapcsolatot az Arsenallal, hamarosan meglátjuk, mit akarnak az angolok.  Gervinho tudomásunkra hozta, hogy el kívánja hagyni a klubot, úgy döntött Angliában folytatja karrierjét. Hamarosan leülünk az Arsenal vezetőivel tárgyalni, de azt leszögezhetem: ő egy nagyon értékes játékos" - nyilatkozta az ügyről Frederic Paquet, a Lille vezérigazgatója, előrevetítve ezzel, hogy bizony megkérik legértékesebb játékosuk árát, akárki legyen is a kérő.

Az extravagáns hajviseletű csatár egy héttel ezelőtt jelentette ki, hogy az angol Premier Leauge-be vágyik. „Meghoztam a döntést. Nemsokára leülök tárgyalni a klub vezetőivel, de meg kell érteniük az érzéseimet: Európa legjobb bajnokságában akarok játszani.”

Az érdeklődő angol csapatok listája mellékesen nem rövid: az említett Arsenalon kívül, a Newcastle, a Tottenham, a Man.City és a Liverpool is szivesen látná a támadót, jelenleg azonban úgy tűnik Arsene Wengerék lesznek a befutók. A francia tréner kedveli a hazájában nevelkedett játékosokat, ráadásul Gervinho remekül bele illene a londoniak 4-3-3-as szisztémájába.

A Lille idei duplázásában kulcsszerepe volt az elefántcsontparti válogatott csatárnak, aki 35 találkozón 15 találatig jutott, a válogatottban 19/5-ös ugyanezen mutatója.