Magyar foci

A Videoton nyerte meg a Ligakupát

A Ligakupa 2011/2012-es szezonjának győztese a Videoton együttese lett, miután a Kecskeméten megrendezett fináléban 3-0-ra legyőzte a házigazda csapatát.

Torghelle bár gólt nem lőtt, harcosságával kiemelkedett csapatából

Története harmadik Ligakupa-serlegét gyűjtötte be a bajnoki címvédő Videoton együttese, amely a kecskeméti Széktói Stadionban tudta legyőzni a bajnokságban remeklő Kecskemétet.

A mintegy 3000 néző előtt lejátszott fináléban a fehérváriak ráerőltették akaratukat a házigazdára, és ugyan az első nagy helyzet Litsingi révén a KTE előtt adódott, Sándor György a 38. percben remek egyéni alakítás végén megszerezte csapatának a vezetést.

A fordulás után a kecskemétiek nem tudtak ritmust váltani, továbbra is a Vidi akarata érvényesült, majd a 64. percben a csereként beálló Gyurcsó egy kiugratás végén megduplázta a piros-kékek előnyét. A fiatal szélső a tavalyi idényben az alföldieknél szerepelt kölcsönben, így nem akármilyen visszatérés volt ez a részéről.

A kétgólos hátrány után a Kecskemét lélekben feladta a küzdelmet, a kegyelemdöfést a csereként beálló Nemanja Nikolics adta meg a 90. percben.

Paulo Sousa irányítása alatt második kupáját nyerte meg, a mostani siker mellett a tavalyi Szuperkupát ép ugyanitt tudta elhódítani.

Ligakupa,
Döntő
Kecskemét - Videoton 0-3 (0-1)
gólszerző: Sándor (38.) Gyurcsó (64.) Nikolics (90.)