Magyar kézilabda

Karl Erik Böhn izgul és stresszes a németek elleni csata előtt

  • MTI

Győzelmet vár csapatától a németek elleni csütörtöki, nyíregyházi Európai-bajnoki selejtezőn Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Böhn bizakodó a selejtező előtt

A norvég szakvezető a szabolcsi megyeszékhelyen megtartott szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a két pont itthon tartása az abszolút célkitűzése az eddig százszázalékos gárdának.

"Minden meccs új történet, de a legutóbbi vereségért szeretnénk visszavágni a németeknek" - utalt Böhn a tavaly nyári vb-selejtezős párharcra, amelyen eldőlt, hogy a magyarok nem lehetnek ott a 2011-es világbajnokságon, és ez a londoni olimpiai kvótába is került.

A kapitány ugyanakkor hangsúlyozta: a német együttes jó csapat, ők voltak az egyetlenek, akik meg tudták verni a későbbi világbajnok Norvégiát a brazíliai vb-n.

A selejtezőcsoportból az első két helyezett vehet részt a decemberi, hollandiai kontinenstornán. A továbbjutási esélyekkel kapcsolatban Böhn leszögezte: a kézilabdában semmi sem borítékolható előre, ezért a legfontosabb most az, hogy a két pontot megszerezze a válogatott, amivel valószínűleg megnyeri a kvartettet, persze a gólkülönbség is dönthet.

Fehéroroszország és Azerbajdzsán ellen bármi megtörténhet, de az elsődleges cél, hogy az első helyen végezzünk a csoportunkban - jelentette ki a szövetségi kapitány.

"Picit izgulok és stresszes vagyok a mérkőzés előtt, de ha a lányok szemébe nézek, akkor látom bennük a lehetőséget, és akkor kicsit megnyugszok" - fogalmazott Karl Erik Böhn. Hozzátette: a válogatottat nagy szeretettel fogadták Nyíregyházán, jó érzés lesz ott játszani.

Siti Beáta másodedző a sajtótájékoztatón elmondta: a videózás során elsősorban a németek védekezésére helyezték a figyelmet, a gyenge pontokat keresték az ellenfél védőfalában.

A magyar együttes csütörtökön 18:15 órakor találkozik a német válogatottal a nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnokban, a visszavágót vasárnap rendezik Trierben.

Az Eb-selejtezős I. csoport állása a 2. forduló után
1. Németország 4 pont (61-35)
2. Magyarország 4 (69-44)
3. Fehéroroszország 0 (44-55)
4. Azerbajdzsán 0 (35-75)

 


   

 

  

Eb-selejtező
A hátralévő mérkőzések:
3. forduló:
Azerbajdzsán-Fehéroroszország, Baku, szerda 14 ó
Magyarország-Németország, Nyíregyháza, csütörtök 18:15 ó
4. forduló:
Németország-Magyarország, Trier, vasárnap 15 ó
Fehéroroszország-Azerbajdzsán, Mogiljev, vasárnap 13 ó
5. forduló (május 30-31.):
Azerbajdzsán-Magyarország
Fehéroroszország-Németország
6. forduló (június 2-3.):
Magyarország-Fehéroroszország
Németország-Azerbajdzsán
Az eddig lejátszott mérkőzések:
1. forduló:
Magyarország-Azerbajdzsán 41-19
Németország-Fehéroroszország 27-19
2. forduló:
Fehéroroszország-Magyarország 25-28
Azerbajdzsán-Németország 16-34

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A magyar női kézilabda-válogatott kerete
kapusok: Herr Orsolya (Siófok-Galérius Fürdő), Kiss Éva (Veszprém-Barabás)
jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO KC)
jobbátlövők: Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Rédei-Soós Viktória (Hypo Niederösterreich)
irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC)
beállósok: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Valéria (Zvezda Zvenyigorod), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
balátlövők: Bulath Anita (Veszprém-Barabás), Szekeres Klára (ÉTV-Érd), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
balszélső: Vincze Melinda (ÉTV-Érd)