Birminghami tenisztorna

Babos Tímea megszerezte első WTA-tornagyőzelmét párosban

Babos Tímea, oldalán Hszie Szu-vejjel, megnyerte a 220 ezer dollár összdíjazású, füves pályás birminghami női tenisztorna párosversenyét, mivel a vasárnap esti döntőben nagy csatában győzött a világelső Liezel Huber, Lisa Raymond duó ellen.

Babos Tímea, oldalán Hszie Szu-vejjel, megnyerte a 220 ezer dollár összdíjazású, füves pályás birminghami női tenisztorna párosversenyét

A viadal honlapja szerint az összecsapást 1 óra 36 perc alatt nyerte meg a magyar-tajvani kettős az első helyen kiemelt amerikai páros ellen. A 19 éves Babos pályafutásának első WTA-tornáját nyerte meg párosban. Egyesben szintén idén szerezte meg első tornagyőzelmét.

Az első játszmát nagy küzdelemben nyerték meg Babosék, a folytatásban pedig egészen 6:6-ig fej fej mellett haladtak. A rövidítésben aztán gyorsan elhúzott a világ jelenlegi legjobbjának tartott tengerentúli duó, és kiegyenlített. A döntő rövidítésben 4-0-s előnyre tett szert a magyar-tajvani páros, ám az amerikaiak pillanatok alatt nyolc pontot szereztek sorozatban (4-8). Babos és Hszie Szu-vej azonban nem adta fel, ezt követően nem vesztettek pontot, és óriási bravúrral megnyerték a finálét.

Babosék játék nélkül jutottak a döntőbe, mivel a kínai Csang, Cseng (Zhang, Zheng) páros lemondta a mérkőzést.

"Nagyon, nagyon boldog vagyok, hogy ilyen páros ellen sikerült tornát nyernünk" - nyilatkozott a magyar játékos az MTI-hez eljuttatott közleményben. - "Végig jól játszottam. Társam picit álmosan kezdett, de aztán gyorsan belelendült. A két rövidítésben akadtak olyan labdamenetek, amelyeket jobban is megjátszhattunk volna, de füvön tényleg apróságokon múlik a siker. A döntő rövidítés is ezt mutatta, hiszen 4-8 után nekünk jöttek be az ütések, 7-8-nál két jó szervával harcoltam ki a meccslabdát. Ezután a tenyeresemre kaptam az adogatást, szerencsére sikerült az elütésem."

Birminghami tenisztorna (220 ezer dollár összdíjazás)
Páros, döntő
Babos, Hszie (magyar, tajvani)-Huber, Raymond (amerikai, 1.) 7:5, 6:7 (2-7), 10-8 - döntő rövidítés