NB II

A Mezőkövesd NB I-es licencért folyamodott

Címkék:

Az NB II Keleti csoportjában a második helyen álló Mezőkövesd-Zsóry hat ponttal van lemaradva az éllovas Nyíregyháza Spartacus mögött.

MezőkövesdA Mezőkövesd-Zsóry vezetősége úgy döntött, hogy NB I-es licencért folyamodik. Az NB II Keleti csoportjában második helyen álló együttesnek a licenckérelmet március közepéig kell benyújtani. A sportszervezeteknek a Klublicenc Szabályzat szerinti sportbeli, infrastrukturális, személyügyi, jogi és pénzügyi kritériumoknak kell megfelelniük.

Az egyesület úgy érzi, hogy van esélyük még a feljutásra, a lehetőségeik pedig megengedik azt, hogy az első osztályban szerepeljenek. A Mezőkövesd jelenleg hat ponttal áll az éllovas Nyíregyháza mögött a tabellán, és egy ponttal előzi meg a nagymúltú Diósgyőrt. Az mindenesetre biztos, hogy sportszerető városvezetése van Mezőkövesdnek, hiszen a 2007-2008-as szezon óta férfi kézilabdacsapatuk is a legfelsőbb szinten működik, és előbb vagy utóbb a futballban is ez a tervük. A futballcsapat társadalmi elnöke pedig nem más, mint a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Tállai András.