FA-kupa

Bajban volt, és csak félig mászott ki belőle a Chelsea

Hazai pályán csak döntetlenre volt képes a Chelsea együttese a másodosztályú Birmingham City ellen, így újrajátszásra kényszerül az FA-kupa nyolcaddöntőjében.

Bár a Chelsea kezdett aktívabban, ugyanúgy nem volt sok elképzelés a Kékek játékában, ahogy az utóbbi hetekben általában nem volt. Nem is igen tudtak helyzetet kialakítani a hazaiak, akik a 20. percben meglepetésre hátrányba kerültek.

Egy szöglet után a rövid oldalon megcsúsztatott labdát senki nem érte el középen, így elpattogott a hosszú oldalra, ahol David Murphy bal külsővel a hálóba vágta. (0-1)

A Chelsea perceken belül megkapta az esélyt az egyenlítésre, miután Ramirest felrúgták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt azonban Colin Doyle remek mozdulattal a kapufára ütötte, onnan pedig kifelé pattant a játékszer.

Az első félidő folytatásában küszködve ugyan, de kialakított néhány helyzetet a londoni együttes, de a vendégek kapusa végig a helyén volt, és nagyokat védve tartotta előnyben csapatát.

Curtis Davies és Didier Drogba küzdenek a Chelsea-Birmingham City mérkőzésen az FA-kupában 2012-ben.

A szünet után az Afrikai Nemzetek Kupájáról visszatérő Didier Drogba váltotta a mezőnyben ezen a meccsen is eltűnő Fernando Torrest, de sokat vele sem javult a Kékek játéka. Az első lehetőség majd' negyedóra után adódott Mata előtt egy hosszan előrevágott labdából, de a spanyol azt is mellélőtte.

A 62. percben aztán neki is volt szerepe az egyenlítésben, mert középről remekül tette ki a labdát a jobb szélen felfutó Ivanovicnak, aki szépen adott be, a kapu előtt pedig teljesen egyedül érkezett Sturridge, és a kapufa érintésével a hálóba fejelt. (1-1)

A gól után megint nem tudott sokat mutatni a Chelsea, két-három támadó őrlődött a tömörülő védők között, kósza labdákat próbáltak összegyűjteni kevés sikerrel, így helyzeteik sem voltak. A hajrában inkább a Birmingham tudott ellenfele kapuja elé kerülni, de Petr Cechnek is csak egy szabadrúgásnál kellett nagyot védeni.

Maradt tehát a döntetlen, így a mérkőzést újrajátsszák Birminghamben.

FA-kupa
Negyeddöntő
Chelsea-Birmingham City (II.) 1-1 (0-1)
gólszerzők: Sturridge (62.), illetve Murphy (20.)
A mérkőzést a Birmingham pályaválasztásával újrajátsszák.