Francia foci

A PSG új katari tulajdonosa Kakát és Eto'ót is Párizsba csábítaná

Az olasz és francia sajtó már kész tényként közli, hogy Leonardo lesz a Paris Saint-Germain sportigazgatója. A La Gazzetta dello Sport szerint a brazil szakember mások mellett Kakát és Eto'ót is Párizsba csábítaná. A klubot a napokban felvásárló katari Qatar Investment Authority (QIA) nagy terveket szövöget, csillagászati összegeket szánna a keret megerősítésére.

Kaká maradna madridban, de Mourinho kezében a sorsa, a PSG lehet az egyik lehetséges új állomáshely

A francia L'Équipe arról ír, hogy a klubot 70 százalékban birtokló QIA kész 150 millió eurót beleinvesztálni a PSG-be, és szabad kezet ad Leonardónak az átigazolási piacon. Robin Leproux marad a klubelnöki, Antoine Kombouaré a vezetőedzői poszton, de utóbbi pozícója nem tűnik biztosnak, Carlo Ancelotti vagy Rafa Benítez válthatja. A Le Parisien szerint Leproux már visszatért a francia fővárosba a dohai tárgyalások után, de egyelőre semmit sem jelentettek be hivatalosan. A tulajdonosok türelmetlennek tűnnek, már a 2011-2012-es idényben trófeát "kell" szereznie a PSG-nek.

A Gazzetta szerint Samuel Eto'o (Inter), Kaká (Real Madrid), Marco Borriello (játékjoga a Milané, legutóbb kölcsönben a Románál szerepelt) és Jérémy Menez (Roma) is a Parc des Princes Stadionba érkezhet. Az első igazolások brazil játékosok lehetnek, Gansót a Santostól, Fernandót a Portótól szerződtetné a PSG.

Kaká már többször nyilatkozta, hogy José Mourinhóé a döntés jövőjével kapcsolatban, de ő maga a királyiaknál szeretné folytatni karrierjét. "Jó kapcsolatban vagyok Leonardóval, ezt mindenki tudja. Amikor visszautasítottam a Manchester City ajánlatát 2009 januárjában, ő volt az első, aki megkeresett, és elmondta, hogy elégedett a döntésemmel. Soha nem mondta nekem, hogy játszanom kellene az Interben, és én sem hagytam nyitva az ajtókat. Minden alkalommal, amikor beszélünk, elmondom neki, hogy a Real Madriddal vágyom győzelmekre, és ehhez tanácsokat szokott adni. Leo tudja, hogy nem akarok elmenni" - nyilatkozta nemrég a 28 éves aranylabdás támadó a brazil Jornal da tarde-nek adott interjúban. Kakát a nemzetközi sajtó eddig a Chelsea-vel, az Interrel és a Milannal hozta összefüggésbe.

A PSG a negyedik helyen zárta a Ligue 1 2010-2011-es szezonját, így a következő szezonban az Európa Ligában indulhat.