Női kézilabda BL

Újabb Győr-parádé, a címvédő is kiütve

A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata a címvédő norvég Larvikot látta vendégül a Bajnokok Ligája középdöntőjének 1. csoportjában. A magyar bajnok fantasztikus győzelemével hárompontos előnyt szerezett a csoport élén, ezzel nagyot lépett az elődöntőbe jutás felé.

Pikáns volt a párharc, hiszen a Győr vezetőedzője, Karl Erik Böhn, valamint élettársa, Heidi Löke hosszú éveket töltött a BL jelenlegi címvédőjénél.

Az első gólt a norvégok szerezték, de utána álomjátékot produkált az ETO, amely hihetetlen lábmunkájával simán átment a vendégek védőfalán. A 8. percben, 6-1-nél a Larvik mestere, Ole Gustav Gjekstad időt kért.

Ezután valamelyest feljavult a nyolc világbajnokkal felálló norvégok játéka – főleg Leganger kapus sziporkázott ekkor -, ám alig tudtak faragni a hátrányukból. Negyedóra elteltével 9-6 volt az állás, ám a kapus Lunde honfitársai ellen szintén parádézott, és nem akadt meg a hazaiak játéka. Breivang kiállítása alatt 15-8-ra módosította az eredményt a nagy kedvvel játszó Görbicz.

Heidi Löke és Görbicz Anita ünnepelnek a Győr-Larvik női kézilabda BL-mérkőzésen.

Egyre durvább lett a játék, Löke is kiült, míg Blanco örülhetett, hogy a felugró Amorim meglökéséért megúszta egyszerű két perccel. Ebben a szakaszban nem is esett gól, sokáig állt a 15-9, aztán a záró percben újabb három győri villanás jött – két gól és egy Lunde-bravúr "képében". A Larvik sztárkapusa, Leganger amint a lefújás pillanatában becsorgott róla Görbicz távoli kísérlete, már futott is be az öltözőbe, miközben a győri szimpatizánsok "Játszik az ETO!" szurkolással foglalták össze az első félóra történéseit. Még Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, győri polgármester is büszkén csapta össze tenyereit.

A második félidőt Amorim és Balco gólpárbaja vezette fel, közben Görbicz pimasz büntetője lelkesítette tovább a drukkereket. A brazil átlövőt később kiállították, és a skandinávok 20-11-ről 20-14-re feljöttek.

Azonos létszámban viszont győri részről nem volt semmi gond sem elől, sem hátul, aztán bő negyedórával a vége előtt, 24-17-nél időt kértek a vendégek. Ennek ellenére Lekic kiállítását nem tudták kihasználni, ugyanis Lunde "lehúzta a rolót".

Nagy hajrát nyitott a Larvik, de így sem tudott felzárkózni, mert az ETO fantasztikus napot fogott ki. A végén még három norvég büntető is kimaradt.

Az előző kiírásban a Győr először kilenc góllal verte a Larvikot (mint most, de akkor idegenben), majd kikapott tőle hazai pályán hattal.

Az ETO jövő pénteken a dán Midtjylland vendége lesz Ikastban, és ha nyer, már elődöntős.

Női kézilabda BL
Középdöntő, 1. csoport, 3. forduló
Győri Audi ETO KC-Larvik (norvég) 31-22 (17-9)
gól: Görbicz 12/5, Amorim 5, Radicevic 4, Vérten 4, Lekic 3, Löke 3, illetve Riegelhuth 7/3, Kurtovic 5, Blanco 4, Kohensen 3, Kristiansen 2/1, Breivang 1
Az állás: 1. Győr 6 pont, 2. Larvik 3, 3. Midtjylland 2, 4. Navarra 1

Vége a mérkőzésnek. Az utolsó győri támadásnál több szabálytalanságot is elengedtek a játékvezetők, de ez már belefért. 31-22  BL-címvédő ellen.

60. perc: Labdát vesztettünk, Kristiansen pedig befejezte a lerohanást. 31-22

59. perc: Haraldsen ezúttal lábbal fogott hetest!

59. perc: Vérten betörése után tíz közte! 31-21

58. perc: Radicevic a padról hozott törölközővel törölte fel az izzadtságot a pályáról, de áll a játék, mert az időmérőn kifogásoltak valamit a játékvezetők.

58. perc: Újabb vendéghetes, ezúttal Kurtovic lőtt, Haraldsen megint védett. "Lunde-Lunde" - zúg a csarnok.

57. perc: Riegelhuth kapufára dobott egy hetest, de Vérten elszórta a kipattanót, bedobással jöttek a vendégek. Haraldsen azonban megint védett.

56. perc: Lekic bekígyózott a falon, és be is lőtte. Haraldsen védett, majd Leganger kapujára lőtt, de klasszis megfogta a labdát. 30-21

55. perc: Johansen hetest harcolt ki, Riegelhuth a bal felsőbe lőtte. Haraldsen megint rajta volt. 29-21

54. perc: Sulland átlövését ütötte ki Haraldsen, majd Lekic varrta be a másik oldalon. 29-20

53. perc: Radicevic kínaira tette fel a labdát középre Görbicznek, ő belőtte. 28-20

53. perc: Szabálytalan zárás miatt újra nálunk a játékszer.

53. perc: Belemenés miatt a vendégeké lett a labda.

52. perc: Haraldsen két kézzel fogta Kristiansen lövését.

51. perc: Kurtovictól elvették a labdát a bírók, Görbicz pedig betört, és Rantala lábai között pattintott a kapuba. 27-20

50. perc: Elvették a labdát a mieinktől a játékvezetők, majd Riegelhuth átlövése becsorgott a blokkról. Amorim bejátszása után Löke volt eredményes. 26-20

49. perc: Kristiansen hetest harcolt ki, Haraldsen érezte a sarkot, de Riegelhuth lövése bement. 25-19

48. perc: Amorim gólt szerzett, Breivang két percet kapott. 25- 18

48. perc: Radicevic nehéz helyzetben lőtt Rantala kapusba, Haraldsen pedig bravúrral tolt ki egy átlövést.

47. perc: Kurtovic kihajította a pályáról a labdát.

46. perc: Amorimra lépést fújtak.

46. perc: Rossz Lekic-bejátszás után Haraldsen védett nagyot, a labda miénk, de Lekic két percet kapott.

45. perc: Gyanús körülmények között szereztek labdát a norvégok, de Thea Mörk Haraldsen kezébe ejtett.

45. perc: Kurtovic megint bement, ezúttal pontos volt.

44. perc: Kurtovic a kapufára pattintott, de visszakapták a labdát a vendégek.

44. perc: Ole Gustav Gjekstad időt kért.

43-44. perc: Újabb hazai labdavesztés után Kurtovic ellépte betörés közben. Lekic remekül játszott be Lökének, aki be is lőtte. 24-17

43. perc: Lekic alsó lövését sarokdobásra blokkolták, majd elszórtuk a labdát, de Görbicz remekül halászta le a norvégok indítását.

42. perc: Breivang két embert döntött le, hetest kapott. Riegelhuth belőtte Pálingernek. 23-17

41. perc: Lekic ezúttal hibázott betörésből, majd Kurtovic gyors támadás végén volt eredményes. Görbicz középen tört be, be is lőtte. 23-16

40. perc: Görbicz labdát lopott Kurtovictól, remek védekezés volt, már passzív helyzetben voltak a vendégek.

39. perc: Kurtovic átlövése Amorim blokkjáról csorgott be, de Radicevic szép szélsőgóllal felelt. 22-15

38. perc: Lekic betörése hetest ért, Görbicz ezt is a léc alá vágta. 21-14

37. perc: Kurtovic ezúttal remekül tört be, majd Görbicz elszórta a labdát, és Blanco lerohanásból volt eredményes. Szól a "Mindent bele!" 20-14

36. perc: Haraldsen újra olvasott egy átlövést, de a másik oldalon Görbicz remek játék után lőtt mellé a szélről. Nyolcgólos vezetés mellett kis híján belehalt a hibába.

36. perc: Lekicre belemenést fújtak, majd Amorim kapott két percet.

35. perc: Kurtovic betöréssel hetest harcolt ki, Riegelhuth belőtte. 20-12

34. perc: Blancóhoz megint eljutott egy bejátszás, amit be is lőtt, de Amorim újabb átlövéssel válaszolt. 20-11

33. perc: Blanco lehetetlen labdát szedett össze, és be is lőtte a hatosról. Löke hetest harcolt ki, Görbicz laza csuklóval bepattintotta. 19-10

32. perc: Amorim könnyedén lőtt átlövésgólt. 18-9

32. perc: Kurtovic szétlőtte a jobb oldalról a rövid oldali kapufát.

31. perc: A Larvik kezdte a második félidőt egy sok keresztmozgásos figurával, aminek a végén megint Haraldsen védett. Az első győri támadás sem hozott gólt.

Karl Erik Böhn korábban azt mondta, a Győr tud annál sokkal jobban is játszani, mint amit az előző fordulókban mutatott. Nos, ez az első félidő közel volt a tökéleteshez. Szinte áthatolhatatlan védekezéssel kezdett az ETO, a vendégek mesterének a 8. percben időt kellett kérnie, mert a játékosai egyetlen gólt tudtak csak lőni. Eközben a támadójáték is remekül működött, minden posztról eredményesek voltak a mieink. A félidő közepén egy kisebb hullámvölgy következett, de csak a támadójátékban. Hátul ekkor is labdákat szerzett a magyar csapat, illetve Haraldsen remekül védett. Elöl a magára találó másik világklasszissal, Cecilia Legangerrel ebben az időszakban meggyűlt a mieink baja, de a hajrára újra helyreállt a rend, és nyolcgólos előnyt szerzett a szünetre a Győr.

30. perc: Labdaszerzés után Radicevic indult, Vértent hozta ziccerbe, ő bepatintotta, majd még egyszer labdát szerzett a Győr, és Görbicz a félidő utolsó pillanatában még besuvasztotta a játékszert a bal alsóba. 17-9

29. perc: Amorimra kétes helyzetben fújtak belemenést, de lenn maradt, így a játékvezetők megállították a játékot.

29. perc: Karl Erik Böhn időt kért.

28. perc: Rossz Riegelhut-lövés után Amorim átlövését tolta ki Leganger, majd Breivang szinte hazaadta a labdát Haraldsennek.

27. perc: Görbicz passzív helyzetben a lécet találta el, de a kipattanó után kiharcolt egy sarokdobást. Végül Amorimtól vették el a labdát a játékvezetők.

27. perc: Blanco a padlóba rántotta Amorimot, két perc, szabaddobás.

26. perc:  Blanco hetest harcolt ki, Löke két percet kapott, majd a sértett értékesítette a büntetőt. 15-9

24-25. perc: Vérten szerzett labdát, a lerohanás ugyan elakadt, de Görbicz újabb remek gólt lőtt a fal ellen. 15-8

23. perc: Breivang kapott két percet, majd szabaddobás után Amorim harcolt ki hetest egy betöréssel. Görbicz belőtte. 14-8

21-22. perc: Riegelhuth góljára Vérten ejtéssel válaszolt. 13-8

20. perc: Görbicz bombagóljával 12-7.

19. perc: Riegelhuth megint a szélről volt eredményes. 11-7

18. perc: Újabb Haraldsen-védés Blanco lövése után, de újabb elrontot támadás, Vérten lövését Leganger védte.

18. perc: Talán vége a hullámvölgynek, Radicevic indult, és három védő között is befejezte. 11-6

17. perc: A védekezés remek, megint sikertelen volt a Larvik támadása, és Vérten végre eredményes volt, Legangert megfésülve lőtt a kapuba. 10-6

16. perc: Haraldsen tartja magát, de a támadójáték megállt, Leganger blokkolt lövést fogott.

15. perc: Sulland volt eredményes, majd Görbicz passzolt nagyon rosszul, norvég bedobás. 9-6

14. perc: Haraldsen védése után Radicevic ment be a szélen, de mellé ejtett.

14. perc: Amorim megint labdát lopott Kurtovictól, Lökét indította, akit épp Radicevic zavart meg, Leganger lábbal védett.

13. perc: Amorim lehalászta Kurtovic passzát, Lekic pedig egyedül, egy szép testcsel után fejezte be a gyors győri akciót. 9-5

12. perc: Riegelhutre játszották ki az akciót a vendégek, és ő nem hibázott. 8-5

11. perc: Kurtovic megint be tidott törni, ezúttal be is lőtte. A másik oldalon Vérten szorongatott helyzetben hibázott. 8-4

10. perc: Egy gól itt, egy ott, a mieink részéről Amorim pattintott Leganger lábai között a kapuba. 8-3

9. perc: Kurtovic a hatosról lőtt mellé-fölé, majd Lekic tört be, de ő is pontatlan volt.

9. perc: Amorim átlövése ezúttal akadálytalanul jutott a bal felsőbe. 7-2

8. perc: Johansen befutott a szélről, begyötörték neki a labdát, és belőtte. 6-2

8. perc: Ole Gustav Gjekstad máris időt kért.

8. perc: Újabb rossz vendéglövés, ezúttal kapufa, az újabb győri lerohanást pedig Löke fejezete be. 6-1

6-7. perc: Sulland gyenge lövése után Haraldsen védett, de Amorim lövését is blokkolták. Haraldsen azonban a norvég lerohanás végén is védeni tudott, ismét Radicevic indult, és átejtette Legangert. 5-1

5-6. perc: Haraldsen védett, a másik oldalon pedig Blanco követett el hetest és kát percet érő szabálytalanságot. Görbicz ezt is belőtte. 4-1

5. perc: Görbicz Lökéhez próbált bejátszani, rosszul de a labda Lekicé lett, aki hetest harcolt ki. Azt Görbicz belőtte. 3-1

3. perc: Breivang átlövése a lécről a gólvonal elé pattant.

3. perc: A Larvik egy technikai hiba miatt elvesztette a labdát, Radicevic pedig egy lerohanás végén Johansen szorításában is gólt lőtt. 2-1

2. perc: Az első gólt Blanco szerezte a meccsen, de Görbicz gyorsan válaszolt. 1-1

2. perc: Andrea Lekicre lépést fújtak a játékvezetők, jogtalanul.

1. perc: Lekic a jobb oldalon tört be, Leganger lábbal védett, és mivel a mennyezetet érte a labda, a Győr végzett el bedobást.

1. perc: A hivatalos kezdődobást egy születésnapos győri drukker végezte el, a mérkőzést pedig szintén a hazai csapat kezdte.

17:11 - A csapatok bemutatása után a győri szurkolók a magyar csapatok mérkőzésein szokásos menedrendnek megfelelően elénekelték a magyar himnuszt, így lassan minden készen áll a kezdésre.

17:08 - A Larviknak egy körülbelül 15 fős, leginkább középkorú hölgyekből és urakból álló különítmény szurkol a helyszínen, nem valószínű, hogy az ő hangjuk bezengi majd a csarnokot.

17:05 - A mérkőzésre már napokkal ezelőtt elkelt minden jegy, ennek megfelelően tele is van a Magvassy Sportcsarnok.

17:03 - Heidi Löke tavaly még a Larvik játékosa, Karl Erik Böhn pedig az előző szezon közepéig a norvég csapat vezetőedzője volt. A magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltő győri mestert épp azért küldték el az együttestől, mert segédkezett élettársa, a klasszis beállós ideigazolásában.

17:00 - A vendégek keretéből világklasszisok hiányoznak, hiszen Gro Hammerseng és Olga Medvegyeva szülési szabadságot tartanak, Tyne Stange, Katja Nyberg és Nora Mörk pedig sérülés miatt nem játszhatnak.

16:55 - A Győr a középdöntő eddigi meccsein idegenben győzte le a spanyol Itxakót, hazai pályán pedig a dán Midtjyllandot, így két forduló után 4 pontja van az 1. csoportban. A Larvik szintén győzelemmel nyitott a Midtjylland ellen, de meglepetésre a második fordulóban csak döntetlent játszott hazai pályán tavalyi döntős ellenfelével, az Itxakóval.

Női kézilabda Bajnokok Ligája
Középdöntő, 1. csoport, 3. forduló
Győri Audi ETO KC-Larvik HK
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 2500 néző; Vezetik: Mazeika, Gatelis (litvánok)
Győri Audi ETO KC: Pálinger, Haraldsen (kapusok), Radicevic, Amorim, Orbán, Hornyák, Löke, Vérten, Palkó, Gros, Lekic, Görbicz, Kovacsics, Tóth E., Planéta
Vezetőedző: Karl Erik Böhn
Larvik HK: Leganger, Rantala (kapusok), Larsen, Sando, Breistöl, Blanco, Kristiansen, Johansen, Breivang, Riegelhuth, Sulland, T. Mörk, Wibe, Kurtovic
Vezetőedző: Ola Gustav Gjekstad