Serie A

Andrea Stramaccionié az Inter kispadja - de ki is ő valójában?

Vasárnap a Genoa ellen debütál az Inter új edzője

Stramaccioni hét hónapig vezette az Inter utánpótlás együttesét, majd Ranieri menesztése után megkapta a felnőtt csapat irányítását

Andrea Stramaccioni a Serie A legfiatalabb edzője lett, a maga 36 évével

Római születésű mint elődje, ám jóval fiatalabb. Andrea Stramaccioni 36 esztendősen kapta meg pályafutása egyik legnagyobb lehetőségét - Claudio Ranieri menesztése után- az Inter felnőtt csapatának irányítását. A játékos pályafutását már nagyon korán - 1995-ben egy súlyos térdsérülés miatt- befejező Stramaccioni mielőtt az Interhez került volna, hat éven keresztül a Roma utánpótlás csapatainál dolgozott. Két szezon erejéig a Crotone fiataljaival is foglalkozott, pont abban az időszakban, amikor az Intert a szezon elején irányító, Gian Piero Gasperini volt a déliek szakvezetője.

2005-ben Bruno Conti segítségével került szülővárosa klubjához, és a Romával gyakorlatilag mindent megnyert utánpótlás szinten. Két éve például a nagy hagyományokkal rendelkező Torneo Cittá di Arco elnevezésű utánpótlástornán sikerült győzniük. Az előző nyáron érkezett Arrigo Sacchi megkeresése, a Milan egykori legendás trénere Andrea Stramaccionit szemelte ki az U17-es válogatott élére.  A 36 éves edző azonban klubcsapatnál szerette volna folytatni a munkáját, így elfogadta az Inter ajánlatát. A milánói fekete-kékeknél annak a Fulvio Peának lett az utódja, aki jelenleg a Serie B-ben remeklő Sassuolót vezeti.

A 4-2-3-1-es illetve a 4-4-1-1-es hadrendet előszeretettel alkalmazó Stramaccioni 2011 júliusában állt munkába az Internél, vasárnap pedig megnyerte csapatával az U19-es Bajnokok Ligájának tartott, NextGen Series elnevezésű sorozatot. 

Villámkarrier-  mondhatnánk. Hét hónap alatt eljutott a primavera együttestől a felnőtt csapat kispadjáig. Kinevezésének köszönhetően jelenleg ő a legfiatalabb edző a Serie A-ban! "Stramaccioni l'Inter é tua!" vagyis "Stramaccioni tiéd az Inter!" írta keddi címlapján a La Gazzetta dello Sport.

Az Inter új vezetőedzője, vasárnap a Genoa elleni hazai bajnokin debütál.