Férfi kézilabda

A Kiellel döntőzhet a Veszprém, második meccsét is elbukta a Tatabánya

Nemzetközi felkészülési tornán az MKB Veszprém 31-29-re legyőzte az elődöntőben a házigazda német Lemgo együttesét, bejutva ezzel a vasárnapi döntőbe. A Tatabánya-Carbonex hat góllal alulmaradt a dán Silkeborg ellenében a hazai rendezésű II.Grundfos Kupa második fordulójában.

Az MKB Veszprém a Németországban megrendezésre kerülő rangos nemzetközi felkészülési tornán vesz részt a napokban. A házigazda TBV Lemgo mellett a világsztárokkal teletűzdelt THW Kiel valamint a francia válogatottakat a soraiban tudó Montpellier kapott még meghívást - az MKB Veszprémmel karöltve.

A négycsapatos mini-torna elődöntőjében Mocsai Lajos csapata a házigazdával találkozott. A Bundesliga legutóbbi kiírásának 9. helyezettje az első félidőben jobban kézilabdázott, mint a magyar rekordbajnok, de a második félidei javulásnak köszönhetően végül a bakonyiak örülhettek. A veszprémiek legjobbja Marko Vujin volt, aki 9 találatával a mezőny legeredményesebbje lett. Fazekas Nándorék a vasárnapi döntőben a Kiel együttesével csapnak össze, amely 35-33-ra legyőzte a Montpelliert.

A hétvégén Tatabányán zajlik a második alkalommal meghirdetett meghívásos nemzetközi torna, amelyen a rendező Carbonex mellett, a spanyol La Rioja, a dán Silkeborg és a francia Chambéry vesz részt. A hazaiak szombat délután a La Rioja ellen léptek pályára, de a hispán alakulat végig vezetve legyőzte a magyar gárdát. Az esti találkozón a Veszprémmel azonos BL-csoportban szereplő dán ezüstérmes Silkeborg volt a Carbonex ellenfele, és ugyan a félidőben még Debre Viktor fiai vezettek kétgóllal, a végén mégis a skandinávok örülhettek.

Nemzetközi felkészülési tornák
Lemgo, Németország:
elődöntők:
MKB Veszprém - TBV Lemgo (német) 31-29 (11-15)
THW Kiel (német) - Montpellier HB (francia) 35-33 (19-17)
Grundfos Kupa, Tatabánya:
Tatabánya-Carbonex KC - La Rioja (spanyol) 27-23
Tatabánya-Carbonex KC - Silkeborg (dán) 26-32 (15-13)
Silkeborg - Chambéry (francia) 29-28 (12-15)