Serie A

Egy félidőn át volt partner az Inter, a Juventus nyerte a rangadót

A Juventus nyerte a Derby d'Italiát, azaz az Inter elleni rangadót a Serie A 29. fordulójában. A torinóiak az első félidőben még engedélyeztek helyzeteket a kék-feketéknek, de a második játékrészben egyértelművé tették, hogy jelenleg ők a jobb csapat.

A Juventus kezdett támadóbb szellemben, övék volt a fölény a mezőnyben, de ez eleinte inkább csak lehetőségekben, mint kimondott helyzetekben mutatkozott meg. Azért Matri eljutott egy fejesig és néhány lövésig és egy veszélyesen továbbcsúsztatott fejesről Vucinic centikkel maradt le.

Veszélyesebbnek azonban az Inter kontrái tűntek, a 29. percben Buffonnak Forlán fejesénél kellett nagyot védenie, majd a 32. minutumban Milito Sztankovics indítása után lőtt veszélyesen, amit szintén a kapus hárított. Végül az első félidő végén Sztankovics maga is megpróbálkozott egy távoli kapáslövéssel, de Buffonon ez sem fogott ki.

A szünet után egy szögletet követően Chiellini lapos kísérletét védte Julio César a másik oldalon, majd Antonio Conte támadóbbá alakította csapata felállását, és ez teljes mértékben be is jött neki. Még nagyobb lett a Juventus fölénye, és egy újabb sarokrúgásnál Cáceres egyedül maradt, és könnyedén fejelt a jobb alsóba. (1-0)

Hiába próbált reagálni Claudio Ranieri is Faraoni és Pazzini pályára küldésével, a következő gólt is a Juve szerezte, Vidal indításával Del Piero lépett ki, és tizenegy méterről a hálóba lőtt a 71. percben. (2-0)

A folytatásban is a hazaiaknak voltak lehetőségeik, Chiellini megint egy szögletnél villant, ezúttal nem lőtt távolról, hanem ellépett a védők mellett, de nem tudott a jobb oldalról elég pontosan az érkező társaknak passzolni, így Quagliarella lövését Maicon a vonalon blokkolni tudta. A védő még egy fejessel megtornáztatta Julio Césart, majd Quagliarella is megtette ugyanezt egy indítást követően, de a brazil kapus több gólt már nem engedett a Zebráknak, akik így is megérdemelten nyertek, és továbbra is négy pontos hátrányban állnak a Milan mögött a tabella második helyén.

Az Inter visszacsúszott a hetedik helyre, miután a Catania pontot szerzett délután Nápolyban, azaz a kék-feketék nagyon messze kerültek az EL-helyektől is, nemhogy a BL-t érő dobogótól.

Serie A
29. forduló
Juventus-Inter 2-0 (0-0)
gólszerzők: Cáceres (57.), Del Piero (71.)