La Liga

Egy hetessel zárta a hetet a Real Madrid

Óriási különbségű győzelmet aratott vasárnap a Real Madrid a spanyol bajnokság 12. fordulójában az Osasuna ellen. José Mourinho együttesében Cristiano Ronaldo triplázott, Karim Benzema pedig duplázott, a második félidő elején megsérült Angel Di María és először lépett pályára Nuri Sahin.

Sorozatban 10. győztes mérkőzésére készültek a fővárosiak és ugyan az Osasuna a múlt fordulóban hazai pályán legyőzte az akkor még listavezető Levantét,  komoly esélye a pontszerzésre nem igazán lehetett a Santiago Bernabéu-ban.

C. Ronaldo méltó módon ünnepelte az Aranycipőjét

Ennek megfelelően is indult a találkozó, a pamlonaiak visszahúzódtak saját térfelükre és kontrajátékot próbáltak játszani, ám hosszabb ideig nem tudták megtartani a játékszert. Nem elképzelhetetlen, hogy a korai és szokatlan kezdési időpont miatt, de a Real-játékosok az első negyedórában kissé tompának tűntek, ám ahogy bemelegedtek a lábak, megindult a gólgyártás is. Az addig leginkább aktív Cristiano Ronaldo a 26. percben juttatta előnyhöz övéit, az argentin Di María baloldali beadását fejelte a vendégek kapujába (1-0). Alig egy perccel később a dél-amerikai maga is betalálhatott volna, de miután megcsinálta magának a helyzetet, 15 méterről a kapu mellé gurított. Aztán a semmiből egalizált az Osasuna: a hazai kaputól mintegy 30 méterre megítélt szabadrúgást villámgyorsan végeztek el a vendégek, majd Imbrahima a kivetődő Casillas mellett a hálóba lőtt (1-1). Nem sokáig tartott a vendégszurkolók öröme, a 34. minutumban Di María másolta le az első gólnál történteket, de Ronaldo helyett ezúttal Pepe érkezett és fejelt a kapuba (2-1).  A madridi napsütésben lendületbe jött a Real, José Mourinho klasszis támadói úgy hatoltak át az Osasuna védőfalán, mintha edzések lettek volna. A 40. percben egy Özil - Di María - Higuaín összjáték után utóbbi tekert jobbról a hosszú felsőbe (3-1), megszerezve ezzel 10. gólját is a szezonban. 

Ugyan a mérkőzés már ekkor "zsebben" volt a madridiaknak, a fordulás után mégis a szívükhöz kaptak a hazai szimpatizánsok: a két gólpasszt jegyző Di Maríát nagy zokogás közepette, hordágyon kellett levinnie az orvosi stábnak. A helyére Mourinho Karim Benzemát küldte be - így egyszerre volt a zöld gyepen C. Ronaldo, Higuaín és a francia is. Az 54. percben a kapura törő Mesut Özilt buktatta Eneko Satrustegui, aki miután megkapta második sárga lapját idő előtt mehetett zuhanyozni. Az ítéletet a friss Aranycipős Cristiano Ronaldo értékesítette (4-1), majd újabb három perccel később Arbeloa jobboldali beadását bólintotta újra Fernandez kapujába (5-1). Hiába a fölényes állás, nem állt le a madridi henger, újabb gólok következtek - az igényes madridi publikum nagy örömére. A 63. percben Fabio Coentrao remek egyéni alakítása után jobbról tökéletesen tálalt a hosszún érkező Benzema elé, aki köszönte szépen, élt is a lehetőséggel (6-1). A kegyelemdöfést is a 23 éves csatár vitte be a vendégeknek, Arbeloa remek indítását "spiccel" varrta fel a léc alá a vége előtt 9 perccel (7-1).

A Real Madrid tehát könnyed győzelmet aratott az Osasuna felett, amely a Barcelonában kapott "nyolcas" után ezúttal is csúnyán leszerepelt egy óriás vendégeként. José Mourinho legénysége immáron 10 mérkőzéses győzelmi sorozatot tudhat magáénak, 28 pontjával jelenleg vezeti a Primera Divisiónt, négy ponttal megelőzve az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó címvédő Barcelonát.

La Liga 12. forduló
Real Madrid - Osasuna 7-1 (3-1)
Madrid, Bernabéu. Vezette: Alvarez Izquerido.
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrão - Alonso, Khedira (Sahin 66.) - Özil (Callejón 66.), Di María (Benzema 49.), Ronaldo - Higuaín. Vezetőedző: José Mourinho.
OSASUNA: A. Fernandez - Damiá, Lolo, Flano, Satrustegui - Raúl García, Nekounam, Puñal (Rubén 74.) - Calleja (Timor 86.), Nino (Pérez 59.), Ibrahima. Vezetőedző: José Luis Mendilibar.
Gólszerző: Ronaldo (23., 54. - 11-esből, 58.), Pepe (34.), Higuaín (40.), Benzema (63., 81.) ill. Ibrahima (30.)
Kiállítva: Sastrustegui (53.)