Milan

Soha nem mennék a Juventusba - Alessandro Nesta

Az AC Milan 36 éves világbajnok védője eloszlotta azokat a pletykákat, melyek arról szólnak, hogy a szezon végén a nagy rivális Juventus csapatához szerződne.

Lehet, hogy csak áprilisi tréfa volt, de az olasz sajtó több orgánuma - köztük a La Gazetta dello Sport - arról cikkezett, hogy Andrea Pirlo közbenjárásával Alessandro Nesta a nyáron Torinóba költözhet. A világbajnok védőnek nyáron lejár a szerződése, így - Clarence Seedorfhoz hasonlóan ingyen igazolhatóvá válik - csapat után kell néznie, de a játékos elmondása szerint szóba sem jön nála a Juventus.

"Majd meglátjuk mit hoz a jövő, de ezzel kapcsolatos döntésemet majd csak szezon végén hozom meg" - mondta a Milan Tv-nek Nesta. "Abban biztos vagyok, hogy nem megyek a Juventusba. Minden, amit erről írtak, hazugság. Nekem nincs ügynököm, ezért ha valaki akar tőlem valamit, akkor velem kell beszélnie. Senki nem lépett kapcsolatba velem, én nem akarok a Juvéba menni, a Juve meg nem akar engem. Nincs ezzel semmi gond".

A Nesta-ügy azután pattant ki, hogy Andrea Pirlo a Sky Sportnak kétes értelmű nyilatkozatot tett. "Beszélgettünk a Juventusról, amikor legutóbb találkoztunk, de az ő döntése lesz, hogy hol folytatja. Most is egy nagyszerű csapat tagja, és majd a bajnokság végén eldönti, hogyan tovább" - mondta Pirlo, aki 2011 nyarán lett kegyvesztett a Milannal, majd a nagy rivális torinóiaknál újra húzóemberré vált.

Nesta ugyan a Lazio neveltje, a Milant 2002 óta szolgája, a piros-feketékkel kétszer volt bajnok, egyszer kupagyőztes, duplázott a Bajnokok Ligájában és az Európai Szuperkupában is, ráadásul milanos időszakában, 2006-ban tagja volt a világbajnok olasz válogatottnak is.

Korábban Antonio Contét, a Juventus trénerét is megkérdezték Nesta és Seedorf szerződtetéséről, a listavezető szakvezetője egyértelműen állást foglalt az ügyben. Contét megkérdezték arról is, hogy mit gondol Alessandro Nesta és Clarence Seedorf esetleges szerződtetéséről. "Mindketten nagyszerű játékosok, de jó helyen vannak ott, ahol most" - zárta rövidre egykori ellenfeleinek karrier-kérdését Conte.