Atlético Madrid

Ideje távozni - Sergio Agüero

Az Atlético Madrid argentin csatára a klub elnökének is elmondta, hogy el akarja hagyni a vörös-fehéreket. A spanyol Marca információi szerint a játékos nem menne messzire, csak a „szomszéd” Real Madridhoz, Enrique Cerezo azonban foggal-körömmel próbálja a Matracosoknál tartani Diego Maradona lányának férjét.

Agüero, mögötte Casillas - Fotó: AFP
Néhány hete azt mondtam, hogy csak akkor beszélek a távozásomról, amikor sikerül eldöntenem, hogy mit is akarok. Eljött az idő. Tartom magam az ígéretemhez, és fájó szívvel, de szeretném elhagyni az Atléiticót. Ez persze elszomorít, és nehéz lenne megmagyarázni, hogy miért, de így kell tennem” - beszélt őszintén érzéseiről Agüero.

Enrique Cerezo, a Matracosok elnöke ezzel szemben hallani sem akar a fiatal csatár távozásáról. És mivel a játékosnak még három évre élő szerződése van, így nincs könnyű helyzetben az argentin. A spanyol Marca című napilap információi szerint a Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho tárt karokkal várná, mi több, egyesek szerint a portugál tréner kívánságlistájának élén szerepel az Atlético tehetsége.

A madridi hírekben általában jól értesült média szerint a játékos már ezen a héten leül tárgyalni Florentino Pérezzel, a Királyiak elnökével, a presidente azonban semmiképpen nem akar az Atlético vezetősége nélkül „asztalhoz” ülni, mivel nem szándékozik provokálni a városi riválist.

Agüeroért már a télen is bejelentkezett a Real, valamint a londoni Chelsea, akkor azonban a piros-fehérek vezetősége minden ajánlatot visszautasított. A játékos kivásárlási ára 45 millió euró, de a csatár távozási szándékával együtt ez még csökkenhet, amit persze Cerezo azonnal cáfolt.

A Manchester City neve is felmerült a lehetséges kérők közül, mivel az FA-kupa-győztes bármikor kifizeti az említett összeget. Ha pedig azt is figyelembe vesszük, hogy az Atlético vezetősége többször is kijelentette már, nem engedik a játékost a városi riválishoz, akkor Roberto Mancini csapata könnyen befutóvá válhat.