Premier League

Nem bírt egymással a Chelsea és a Tottenham

Az angol Premier League 30. fordulójának rangadóján a Chelsea 0-0-s döntetlent ért el hazai pályán a Tottenham ellen. A londoni pontosztozkodásnak leginkább az Arsenal örülhetett.

A küzdelem volt a jellemző a londoni rangadón

Nagy lehetőséget puskázott el a Chelsea csapata, hiszen amennyiben hazai pályán legyőzte volna a négy mérkőzés óta nyeretlen Tottenham alakulatát, két pontra megközelíthette volna a városi riválist.

Az első félidőben azonban nagy csalódást okoztak a csapatok, helyzeteket ugyanis még véletlenül sem sikerült kialakítaniuk. A játékrész egyetlen említésre méltó eseménye a 45. percben történt, amikor a Tottenham Rafael Van der Vaart révén kis híján megszerezte a vezetést.

A folytatás valamivel izgalmasabbra sikeredett - bár nem sokkal. A Chelsea igyekezett ugyan becsülettel, de kidolgozott akció után kevés veszélyt okozott. A spanyol Juan Mata a 73. percben egy szabadrúgás után a kapufát találta el - de ennél többre már nem is futotta a hazaiak erejéből.

A mérkőzés hajrája egyértelműen a Tottenham csapatáé volt, a 80. percben Adebayor lövésénél csak Cahill becsúszása mentette meg övéit a góltól, a ráadásban pedig Gareth Bale járt két ízben is nagyon közel a gólhoz.

Végül igazságosnak mondható döntetlen született, amelynek igazi "nyertese" az Arsenal alakulata lehet, amely ha megnyeri az Aston Villa elleni találkozóját hárompontos előnyre tehet szert a negyedik helyezett Tottenham előtt.

Premier League 30. forduló
Chelsea - Tottenham 0-0
London, Stamford Bridge, 41 830 néző, vezette: Martin Atkinson.
CHELSEA: Cech - Bosingwa (Luiz, 60.), Cahill, Terry, Cole - Essien (Torres, 76.), Lampard - Ramires, Mata, Sturridge (Kalou, 89.) - Drogba. Megbízott menedzser: Roberto Di Matteo.
TOTTENHAM: Friedel - Walker, Kaboul, Gallas, Assou-Ekotto - Parker, Sandro (Livermore, 77.) - Modric, Van der Vaart (Saha, 76.), Bale - Abebayor. Menedzser: Harry Redknapp.
Sárga lap: Essien (50.), ill. Assou-Ekotto (65.), Sandro (66.)

Vége a mérkőzésnek!

90+4. perc:
Bale volt ismét főszereplő, egy bal oldali szabadrúgás után Cech hatalmas vetődés árán tudott csak menteni.

90+2. perc: Bale csinált magának meg egy lehetőséget, de Gary Cahill - a mérkőzésen nem először - hatalmasat mentett.
 

Négy perc a hosszabbítás!

88. perc:
Sturridge helyén Salomon Kalou folytatja.

86. perc: Lampard tüzelt 25 méterről, de Friedelnek nem okozott gondott a próbálkozás.

84. perc: Bale tekert a 16-os sarkáról, de pontosan Cech kezében landolt a labda.

79. perc: Óriási helyezkedési hiba után Adebayor került hatalmas helyzetbe, hiszen már elhúzta a labdát Cech mellett, de Cahill fantasztikus becsúszással megmentette csapatát a góltól. A szöglet után Bale fejelte a felső kapufára a játékszert.

78. perc: Drogba csinált magának helyzetet, de miután mellel megszelidítette a labdát, hét méterről gyenge lövést eresztett meg, ami nem okozott gondot Friedelnek.

76. perc: Essien helyén Fernando Torres a pályán, Van der Vaartot pedig Louis Saha váltja, míg Sandrót Livermore cseréli.

73. perc: Ezúttal is pontrúgásból veszélyeztetnek a hazaiak: mintegy 24 méterről Juan Mata találta el a kapufát - Friedel csak nézte a labdát, szerencséje volt a Tottenhamnek.

69. perc: Drogba végezhetett el egy szabadrúgást, de a veterán csatár lövése elakadt a sorfalban.

62. perc: Sturridge beadására a hosszú oldalon Ramires érkezett volna, de a brazil szélső eltűnt Assou-Ekotto mellett.

60. perc: Di Matteo Bosingwa helyére David Luiz-t küldte a pályára.

57. perc: Gareth Bale villant egyet, miután labdát szerzett a Chelsea térfelén remekül hozta helyzetbe Walkert, de 15 méterről csak az oldalhálót találta el.

53. perc: Essien játszott össze Drogbával, de az elefántcsontparti csatár eltotyogta a helyzetet.

50. perc: Drogba fejjel hozta helyzetbe Sturridge-t, a fiatal támadó 15 méterről azonban jócskán célt tévesztett.

Aktívabban jött ki a folytatásra a Chelsea, a Kékek játékában rengeteg a pontatlanság.

A Tottenham elkezdte a második 45 percet! Csere egyik oldalon sem történt.

Vége az első félidőnek!

45+1. perc:
A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzetét dolgozta ki a Tottenham: Modric beadása után Van der Vaart lőhetett 8 méterről, Cech hárított, majd a kipattanót is sikerült kivédenie, a kapusról a levegőbe emelkedő labdát végül Adebayor fejelte fölé.

42. perc: Bale kapott labdát a kezdőkörben, majd miután áthámozta magát két Chelsea-védőn 20 méterről csúnyán a kapu fölé tüzelt.

38. perc: Lampard remek labdájával Ashley Cole lódult meg a bal oldalon, de a válogatott védő beadását Kaboul felejte haza Friedelnek.

33. perc: Adebayor csent el egy átadást a saját tizenhatosánál, majd miután átrobogott az egész pályán, bal oldali beadása pontatlan volt a hosszú oldalon érkező játékostársának.

31. perc: A másik oldalon Bale próbálkozott meg egy távoli lövéssel, de jócskán a kapu fölé lőtt.

30. perc: Mata passza után alakult ki veszélyes hazai lehetőség, de vendég védők szögletre mentettek.

28. perc: Lampard ugrott ki két Spurs-védő között, de az ötös vonalán Gallas lábában elbukott az angol középpályás. Véleményes szituáció volt, de a játékvezető "tovább"-ot intett.

"Természetesen továbbra is bízunk a Bajnokok Ligája-indulásban. Mindig is azt hangsúlyoztam, hogy a negyedik hely elérése a célunk, ha jobb helyen végzünk, az csak bónusz lesz." - nyilatkozta Roberto Di Matteo a hét közepén.

25. perc: Egyelőre óriási csalódás a londoni rangadó, gyakorlatilag az első félidő fele helyzet nélkül telt el.

A tavalyi évben a Chelsea 2-1-es győzelmet aratott a Tottenham felett a Stamford Bridge-en.

Eltelt az első negyedóra, de kapuralövést még nem jegyezhettünk fel...

11. perc: Drogba lépett ki egy indítással a védők között, de még mielőtt lőhetett volna, szerelték.

9.perc: Valamivel aktívabbnak tűnik a Tottenham, a vendégeknél is van többet a labda.

Az első percekben keresik a fogást egymáson a csapatok!

1. perc: Martin Atkinson sípszavára a Chelsea kezdte a találkozót!

13:44 - A Chelsea kezdőjében négy helyen is változtatott Di Matteo a legutóbbi találkozóhoz képest, a legfontosabb, hogy Torres helyett Drogba kezd.

13:38 - Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a londoni rangadó!

Premier League 30. forduló
Chelsea - Tottenham 0-0 (0-0)
London, Stamford Bridge, vezeti: Martin Atkinson.
CHELSEA: Cech - Bosingwa, Cahill, Terry, Cole - Essien, Lampard - Ramires, Mata, Sturridge - Drogba. Megbízott menedzser: Roberto Di Matteo.
TOTTENHAM: Friedel - Walker, Kaboul, Gallas, Assou-Ekotto - Parker, Sandro - Modric, Van der Vaart, Bale - Abebayor. Menedzser: Harry Redknapp.