Férfi vízilabda Eurokupa

A Nice-t két góllal verő Szolnok nyolcaddöntős

  • MTI

A férfi vízilabda Eurokupában,  a legjobb16 közé jutásért zajló küzdelmek franciaországi állomásán második meccsét is megnyerte a Szolnok, amely a házigazda nizzai együttest verte két góllal a szombat esti összecsapáson.

 A háromcsapatos nizzai torna második napján a Tisza-partiak, miután pénteken 9-5-re simán legyőzték az olasz Savonát, a vendéglátókkal szemben sem voltak udvariasak. Amint azt Mohi Zoltán klubelnök az MTI-nek elmondta, a csoportelsőség megszerzéséért, ennél fogva az újabb győzelemért szálltak vízbe a Nice ellen, s az akaraterővel párosuló jó játéknak köszönhetően meg is született az újabb siker.

Jellemző a szolnokiak kiváló teljesítményére, hogy a harmadik negyedben már ötgólosra duzzadt az előnyük. Igaz, a befejező játékrészben a különbség kéttalálatnyira apadt - az elnök szerint a tetemes vezetés birtokában tudat alatt kiengedett a csapat -, nem volt kérdéses, hogy melyik pólós társaság a jobb.

A két győzelemmel - függetlenül a vasárnapi Nice-Savona összecsapástól -már megnyerte a tornát, és csoportelsőként kedvezőbb pozícióból várhatja a nyolcaddöntő október 16-i sorsolását a Szolnok.

Férfi vízilabda Eurokupa
E csoport, Nizza
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - Nice (francia) 15-13 (4-2, 2-1, 6-4, 3-6)
a magyar góldobók: Kovács O., Nyéki, Pásztor, Kis G. 3-3, Georgescu, Regős, Marnitz 1-1