Premier League

A Chelsea levegőhöz jutott, legyőzte Bogdánékat

A Chelsea 3-0-ás győzelmet aratott a vendég Bolton Wanderers felett az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombati játéknapján. A londoniak nem játszottak meggyőzően, de ez a teljesítmény is elég volt a magabiztos sikerhez. A Bolton kapujában Bogdán Ádám sokáig állta a sarat, de a Kékek a második félidőben megtörték csapatát.

Bogdán Ádámnak a Bolton kapujában bőven volt dolga az első félidőben, az öt tétmérkőzés óta nyeretlen Chelsea próbálta nagy nyomás alá helyezni a vendégeket. Az 5. percben Sturridge a félpályáról indult meg, majd 19 méterről lőtt laposan, Bogdán másodjára fogta a labdát. A folytatásban Lampard balra kisodródva próbálkozott, de Bogdán jól zárta a szöget, Drogba Sturridge-hoz hasonlóan távolról tesztelte a magyar portást, Bogdán könnyedén védett. A Kékek legnagyobb lehetősége a 29. percben volt Sturridge révén, a csatár tekerését a jobb sarokból szedte ki a kapus. A londoniak próbálkoztak, de fölényük meddő volt, nem igazán ment nekik a játék. A Bolton egyetlen lehetősége a félidő utolsó percében volt, Mijaicsi éles szögből lőtt alig fölé.

Az eredménytelen első felvonás után remekül kezdődött a második játékrész a Chelsea számára, David Luiz megunta a pepecselést, kitette a labdát balra Drogbának, majd miután visszakapta, 13 méterről csavart a bal sarokba (1-0). Reo-Coker szinte rögtön egyenlíthetett volna, de 18-ről elvétette a jobb alsót, majd Mijaicsi a kapufára fejelt egy szöglet után. Bolton-gól helyett jött a második Chelsea-találat, Lampard bal oldali sarokrúgása után Drogba bólintott a jobb alsóba (2-0). A Kékek kedvét meghozta a kétgólos előny, Essien távoli bombáját üggyel-bajjal védte Bogdán, és a 79. percben végleg eldőlt a meccs a hazaiak javára: Juan Mata tökéletes jobb oldali beívelése után Lampard az ötösről a kapuba belsőzött (3-0).

A londoni Kékek ötmeccses nyeretlenségi sorozatukat szakították most meg.

A Chelsea ezen a találkozón sem játszott kiemelkedőne, de nyerni tudott. Owen Coyle csapatának voltak lehetősége a második félidőben, de nem tudták megszorongatni a Chelsea-t. Bogdán Ádám a három kapott gól ellenére helyetállt a Bolton kapujában, több nagy védéssel mentette meg ővéit a nagyobb arányú vereségtől. A Bolton egymás után harmadszor szenvedett vereséget, és jövő héten még nehezebb ütközet vár a csapatra, a Manchester Cityhez látogatnak.

Buzsáky Ákos a kispadon kezdett a Queens Park Rangersben, de csapata korán hátrányba került a Fulham elleni londoni rangadón: Pavel Pogrebnyak második meccsén második gólját szerezte a mérkőzés 7. percében. Ráadásul Diakité kiállítása miatta 33. percben emberhátrányba került a QPR, amely végül elkerülte a nagyobb zakót, de zsinórban harmadszor kapott ki. Buzsáky a 83. percben állt be, Shaun Wright-Phillips helyére.

A sérült Gera Zoltán nélkülöző West Bromwich Albion szurkolói a Wolverhampton elleni 5-1 után újabb gólzáporos sikernek örülhettek, a birminghamiek 4-0-ra verték a vendég Sunderlandet. Fülöp Márton a kispadon fogalt helyet a hazaiaknál.

A Wolverhampton remek második félidővel 0-2-ről kiegyenlített és pontot szerzett a Newcastle United otthonában, a Wigan Athletic-Aston Villa összecsapáson nem született gól, a Villa már négy kör óta nyeretlen.

Premier League, 26. forduló:
Chelsea-Bolton Wanderers 3-0 (0-0)
g: Luiz (48.), Drogba (61.), Lampard (79.)
 
Newcastle United-Wolverhampton Wanderers 2-2 (2-0)
g: P. D. Cissé (6.), Gutierrez (18.), illetve Jarvis (50.), Doyle (66.)
 
Queens Park Rangers-Fulham 0-1 (0-1)
g: Pogrebnyak (7.)
kiállítva: Diakite (33., QPR)
 
West Bromwich Albion-Sunderland 4-0 (2-0)
g: Odemwingie (3., 49.), Morrison (41.), Andrews (90.)
 
Wigan Athletic-Aston Villa 0-0
 
Később:
Manchester City-Blackburn Rovers 18:30
Vasárnap:
Arsenal-Tottenham Hotspur 14:30
Norwich City-Manchester United 14:30
Stoke City-Swansea City 16:00
 
A Liverpool-Everton összecsapást a Ligakupa vasárnapi döntője (Cardiff City-Liverpool, Wembley Stadion 17 ó) miatt elhalasztották.