Újpest

Zoran Szpisljak az Újpest új vezetőedzője

  • MTI/63

Az Újpest FC megállapodott Zoran Szpisljakkal, aki Mészöly Géza utódja lesz a lila-fehérek kispadján. A szerb-magyar szakember három évre szóló megállapodást kötött a klubbal.

A korábban Debrecenben dolgozó tréner váltja Mészöly Gézát

Mint arról szerda délelőtt beszámoltunk az Újpest vezetése felállította a csapattal zsinórban négy vereséget elszenvedő Mészöly Gézát a kispadról, aki közleményében elmondta, sajnálja: hogy idő előtt kénytelen távozni a Megyeri útról.

Az ujpestfc.hu tájékoztatása szerint Mészöly utódja a szerb-magyar származású Zoran Szpisljak lesz. A 46 éves szakember legutóbb Debrecenben dolgozott másodedzőként.

A szakvezető hosszú éveket töltött el a szigetországban, ahol a Cardiff City utánpótlás-képzésében dolgozott. 2008 januárjában a Debrecen együtteséhez került, ahol egészen 2010 decemberéig volt tagja a szakmai stábnak. Ezalatt a majd’ három év alatt másodedzőként két bajnoki címhez, két Magyar Kupa-győzelemhez, egy bajnoki ezüsthöz, két Szuperkupa-győzelemhez, valamint egy Ligakupa-győzelemhez segítette a hajdúságiakat.

"A klub történelme és tradíciói miatt nagyon büszke vagyok arra, hogy lehetőséget kaptam az Újpestnél" - mondta a 46 éves, vajdasági születésű szakember. "Örülök, hogy azonosan gondolkodunk Leo Beenhakker sportigazgató úrral, és legfontosabb feladatunk a modern futball meghonosítása. Az eddig történteket le kell zárni, az már a múlt, jó játékkal eredményeket kell elérnünk, s remélem, hogy így minél több szurkoló visszatér majd a Megyeri útra."

"Nehéz döntés volt meneszteni Mészöly Gézát, akinek az eddig elvégzett munkáját és a profi hozzáállását egyaránt nagyon tisztelem" - mondta Beenhakker. "Kedden hosszasan beszélgettünk Zorannal, és mivel a gondolkodásunk azonos, hamar egyértelművé vált, hogy jelenleg ő a legmegfelelőbb ember az Újpest számára."

Bartha Csaba, az Újpest FC ügyvezetője kiemelte, hogy a csapat célja változatlan, a tabella első 5-6 helyének valamelyikén szeretne végezni. Az új edzővel vasárnap, a Kaposvári Rákóczi otthonában szerepel először az Újpest.