EURO 2012

Tomboló erőszak Varsóban, több mint 100 letartóztatott - fotók

A rendőrség több mint 100 ember állított elő a lengyel-orosz szurkolói összecsapások miatt kedden Varsóban, sajtóhírek szerint legalább 10 személy komolyabb sérülést szenvedett.

Hiába készült fokozott figyelemmel a lengyel rendőrség, kedden a lengyel és az orosz válogatott mérkőzése előtt súlyos zavargások voltak Varsó utcáin.

Lengyel huligánok "kapnak" el egy orosz kollégát

Mint ismert, a lengyel közvéleményben hetek óta vitatott téma az orosz szurkolók felvonulása, mert a június 12-ei meccsnek politikai aktualitása is van: a mérkőzés az orosz nemzeti ünnep napján volt, így sokan provokációktól is tartottak.

A felvonulás nem is volt problémamentes, a beszámolók szerint legalább 100 ember őrizetbe vett a rendőrség és több mint tizen meg is sérültek.

A harcok súlyosságát mutatja, hogy lengyel sajtóhírek szerint a rendőröknek figyelmeztető, éles fegyverből kiadott lövéseket is le kellett adniuk az erőszak csillapításának érdekében.

Egy angol tévériporter is kapott a jóból, később ápolásra szorult

A lengyel és az orosz szurkolók közötti ütközet a kedd esti mérkőzés előtt zajlott, Varsó bizonyos utcái háborús övezetté alakultak. Mintegy 6000 rendőr felelt azért, hogy rendet teremtsen a városban, ennek érdekében pedig vízágyút is egyéb kényszerítő eszközöket is bevetettek.

A rendőrség gumibotokkal, gumilövedékekkel próbálta megfékezni a balhét

A két ország közötti rossz viszony politikai és történelmi gyökerekből fakad, az orosz megszállás, a elnyomás és a tömeggyilkosságok nehezen múló sebek. A feszültség enyhítésének érdekében az orosz válogatott a találkozó előtt két nappal tiszteletét tette a két évvel ezelőtt Szmolenszk közelében történt repülőgép-szerencsétlenség emlékművénél. A balesetben többek között Lech Kaczynski lengyel miniszterelnök is életét vesztette.

Ez fájni fog...

Helyi szakértők szerint az ominózus mérkőzésre már hónap óta készülnek a felek, maga a mérkőzés "csak egy lábjegyzet a két nemzet gyűlölködésében".

A rendőrség hatékony fellépésnek köszönhetően a mérkőzés után sikerült megfékezni az erőszakot, de várhatóan a csoportküzdelmek ideje alatt még előfordulnak majd kisebb-nagyobb randalírozások.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!