Átigazolás

Emmanuel Eboué is elhagyja az Arsenalt, a Galatasaray játékosa lesz

Négyéves szerződést kötött a török Galatasaray együttesével Emmanuel Eboué, az angol Arsenal elefántcsontparti játékosa.  A 2005 óta a londoniakat erősítő játékos Gael Clichy és Cesc Fabregas után a nyár harmadik "neves" távozó Arséne Wenger csapatából.

Eboué hat évet húzott le a londoniaknál

Cesc Fabregas Barcelonába való távozása után újabb játékostól kell búcsúznia az Arsenal szurkolótáborának: a 28 éves Emmanuel Eboué négy évre az isztambuli Galatasaray csapatához igazolt.

Az elefántcsontparti védekező középpályás 2005-ben érkezett az "ágyúsokhoz" a belga Beveren együttesétől, ahol azóta 214 alkalommal húzta magára az Arsenal szerelését.

Az afrikai játékos - aki védőként és középpályásként is bevethető - 3,5 millió euróért vált csapatot, de a két fél megállapodásának értelmében a törökök további 4,7 milliót fizetnek majd az angoloknak az elkövetkező négy évben.

A tavalyi évben gyatrán szereplő Galatasaray Unal Aysal elnökké választása óta már megszerezte a cseh válogatott Tomás Ujfalusit a spanyol Atlético Madridtól, a Copa América-győztes uruguayi Fernando Muslerát a Laziótól, a brazil Feilpe Melót a Juventustól valamint Johan Elmandert a Boltontól. 

Ebouén kívül nem az Arsenal színeiben lép majd pályára a mexikói Carlos Vela és a brazil Botelho sem: előbbit a Real Soceidadnak, utóbbit a Rayo Vallecanónak adja kölcsön Arséne Wenger és stábja.

Az elefántcsontparti játékos a tavalyi vb-n emlékezeteset alkotott