Serie A

Újabb olasz meccseket vizsgálnak bundagyanú miatt

Újabb három tavalyi olasz elsőosztályú bajnoki mérkőzés lett gyanús a Bari korábbi csapatkapitányának, Andrea Masielllónak a meghallgatása után.

Giovanni Abbattista olasz nyomozati bíró tájékoztatása szerint szerda délelőtt 3 órán keresztül tartott az a meghallgatás, melynek keretében kikérdezték Andrea Masielllót, a Bari volt védőjét a fogadási csalásokkal kapcsolatban. A két napja letartóztatott játékos megerősítette, hogy valóban szándékosan szerzett öngólt tavaly májusban, a Lecce elleni hazai bajnokin és ezért - pontosabban a vendégcsapat sima győzelme miatt - 300 ezer eurót fogadott el.

Olasz sajtóinformációk szerint ebből az összegből Masiello 230 ezer eurót előre, készpénzben megkapott. A nyomozás során a rendőrségnek szemet szúrt, hogy az érintettek bankszámlái gyanúsan magas összegekkel (hat- és kilencezer eurós tételekkel) emelkedtek meg az érintett meccsek után. A Bari korábbi csapatkapitányának meghallgatása után újabb három, az előző idényben lejátszott Serie A-s találkozó lett gyanús. Az olasz hatóságok a Milan-Bari (1-1), a Bari-Chievo (1-2) illetve a Bari-Roma (2-3) mérkőzéseket vizsgálják. A Milan-Bari összecsapáson egyébként Rudolf Gergely szerezte a vendégek gólját.

Újabb három tavalyi bajnoki mérkőzés lett gyanús a Bari korábbi csapatkapitányának meghallgatása után.Szintén meg nem erősített hírek szerint Masiello három órán keresztül tartó meghallgatásán előkerült Stefano Guberti, a Sampdoria volt játékosának a neve. A középpályás jelenleg a Torinót erősíti, de a kérdéses időszakban - vagyis az előző idényben - a genovai klub labdarúgója volt. Guberti a Bari-Sampdoria találkozó kapcsán került elő, ami az olasz hatóságok szerint ugyancsak elképzelhető, hogy nem volt tiszta. A kiesés szempontjából lényeges meccset tavaly áprilisban rendezték, ezen a Samp 1-0-ra nyert idegenben. Masiello - aki Abbattista szerint mindenben együttműködik a hatóságokkal - egyelőre  letartóztatásban marad, meghallgatása a napokban folytatódik.