Magyar Kupa

Az Újpest egy kupadöntővel megmentheti az idényét

A Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a bajnoki listavezető Debrecen 2-1-es előnnyel lép pályára a Szusza Ferenc Stadionban, ahol a kiesés elöl menekülő Újpest egy kupadöntővel mentené meg a szezont.

Magyar Kupa elődöntő, 2. mérkőzés
Újpest - Debrecen 18.00 Tv: sport1
Első mérkőzés:
Debrecen - Újpest 2-1

Egy meglepetés már történt a Magyar Kupa elődöntőjében, történetesen a másodosztályban szereplő MTK kedden hátrányból felállva kiejtette a bajnoki címvédő, tavalyi döntős Videotont.

A szerdai párharcban is egyértelműek az esélyek, noha egy kupacsata mindig tartogathat nem várt fordulatokat. Mivel a két héttel ezelőtti odavágón a lila-fehérek szereztek egy gólt, pislákol némi remény a továbbjutást illetően.

"A visszavágóra 2-1-es hátrányból indulunk, de amit nagyon fontos, hogy idegenben sikerült gólt rúgnunk, ami megadja azt a nagy lehetőséget számunkra, hogy hazai pályán harcoljuk ki a továbbjutásunkat - mondta az Újpest vezetőedzője, Zoran Spisljak a szerdai Magyar Kupa visszavágó mérkőzés előtt. "Nagyon óvatosnak kell lennünk, mert tudjuk, hogy a kupamérkőzés sok meglepetést tud okozni. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen kellemetlen ellenfél tud lenni a Debrecen. Minden játékostól azt kérjük, hogy maximálisan koncentráljon a mérkőzésen, és a pécsi második félidőben nyújtott teljesítményt mutassa a találkozó elejétől kezdve, ahol a csapat stabil védekezést és veszélyes támadásokat tudott kidolgozni. Amire még jobban oda kell figyelni, hogy a gólhelyzeteinket ki kell használnunk annak érdekében, hogy kupadöntőt játszhassunk.".

A két csapat nem is olyan régen a bajnokságban is találkozott egymással, de akkor a hajdúságiak 5-1-es kitütéses győzelmet arattak a fővárosiak ellen.

"Nem mérvadó, hogy mi történt a bajnoki mérkőzésen és az sem, amit Debrecenben játszottunk az elődöntő első találkozóján." - nyilatkozta Kondás Elemér, a DVSC honlapjának. "A célunk: kerüljünk be a Magyar Kupa döntőjébe, vagyis úgy kell pályára lépnünk, hogy kivívjuk a továbbjutást. Mint minden mérkőzésen, most is fontos, hogy a védelem rendben legyen, és a megszerzett labdákkal próbáljunk támadásokat vezetni. Nyilván nem úgy megyünk oda, hogy az egygólos előny tudatában beállunk, és megpróbáljuk kihúzni a meccs végéig.  Szeretnénk gólt lőni és nyerni. Ha a Megyeri útra utazunk, mindig komoly, harcos ellenfélre számítunk, így volt ez a múltkor is, még ha nagyarányú győzelmet is arattunk. Biztos, hogy egy nagyon nehéz találkozó vár ránk, száz százalékot kell nyújtanunk a továbbjutáshoz. Erős csapattal utazunk, hiszen az a célunk, hogy a döntőbe kerüljünk.