EURO 2012

Gyenge iramot és kevés helyzetet hozott az angol-francia derbi

1-1-es döntetlennel végződött D-csoport rangadója, a Franciaország-Anglia találkozó. Ugyan a mérkőzésen a francia csapat valamivel többet tett a győzelemért, a Háromoroszlánosok két helyzetükből az egyiket gólra váltották, így megszerezték az egyik pontot.

Francia dominancia - eredmény nélkül /

A franciák az eredményeik alapján kiváló formában érkeztek az Eb-re, míg az angolokat a balszerencse és egy sérüléshullám üldözte az elmúlt hetekben, napokban.

 

Sokáig csak tapogatóztak a csapatok, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben.  Ugyan elsősorban a francia alakulat kezdeményezett, a félidő derekán vezetést szereztek az angolok: Gerrard szabadrúgására az előrehúzódó Lescott érkezett, és pályafutásának első válogatottbeli góljával juttatta előnyhöz az angolokat. (0-1).

A szigetországiak öröme azonban nem tartott sokáig, Nasri ugyanis alig 10 perc múlva egy átlövéssel egyenlített: a Manchester Cityben légióskodó középpályás Ribéry lekészítése után célzott pontosan, Hart a védők takarásában alig láthatott valamit a löketből (1-1).

A fordulás után alaposan visszavettek a csapatok, a nézők hangos füttyszóval reagáltak. A játékosok ezután sem törték magukat a győztes gól megszerzése érdekében, így az eredmény már nem is változott.

A két szövetségi kapitány nem akart belenyúlni a meccsbe, egyértelmű, hogy ez a eredmény mindkét válogatottnak "megfelelt", a biztos egy pont többert ért most mindennél.

EURO 2012
Franciaország - Anglia 1-1 (1-1)
Franciaország: Lloris - Debuchy, Evra, Rami, Mexès - Cabaye (Ben Arfa 84.), Ribéry - Nasri, Malouda (Martin 84.), Diarra - Benzema. Szövetségi kapitány: Laurent Blanc.
Anglia: Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole, - Milner, Parker (Henderson 77.), Gerrard, Oxlade-Chamberlain (Defoe 77.) - Young - Welbeck (Walcott 91.). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson.
Gólszerző: Nasri (38.), ill. Lescott (30.)
Sárga lap: Oxlade-Chamberlain (34.), Young (71.)
   Statisztika  
60% Labdabirtoklás 40%
12 Kapura lövés 3
7 Kaput eltaláló lövések 1
5 Kaput nem találó lövések 2
12 Szabadrúgás 9
11 Szöglet 4
0 Les 5
22 Bedobás 15
0 Védés 6
5 Kirúgás 4
9 Szabálytalanság 7
0 Sárga lap 2

 

Részteles tudósítás
Franciaország - Anglia
Vége a mérkőzésnek!

93. perc: Benzema távoli lövését Hart könnyedén fogja. Ez volt a mérkőzés zárómomentuma.

91. perc: Welbeck helyén Theo Walcott a pályán. Három perc a hosszabbítás.

89. perc: Mexes tisztázott becsúszva Welbeck elöl, angol sarokrúgás következik.

85. perc: Cabaye-t Hatem Ben Arfa, míg Maloudát Marvin Martin váltja.

80. perc: Egy francia szöglet után Ribéry stukkolja Cabaye elé a labdát, aki rá is tűzte kapásból a labdát, de Welbeck combjáról szögletre pattant a lövés.

76. perc: Milner maradt lent a földön, közben Oxlade-Chamberlain helyére Jermain Dafeo, Parkert Henderson váltja az angoloknál.

Szórványos füttyök a nézőtérről jelzik, hogy mekkora csalódás eddig a rangadó.

70. perc: Young csúszott rá tartott lábbal Benzemára, jutalma egy sárga lap.

Lassan egy edzőmérkőzésre kezd hasonlítani a találkozó, az iram ritka gyenge, helyzet nincs. Mintha elégedettek lennének a döntetlenért járó egy ponttal a felek...

65. perc: Hosszú idő után végre történt valami: Benzema egy kényszerítő után 20-ról kínálta meg egy életerős lövéssel Hartot, de a portásról még csak ki sem pattant a játékszer.

Nem kockáztatnak túl sokat a csapatok, mindkét fél a biztonságot tartja elsődleges célnak.

55. perc: Evra iszkolt be a védelem mögé, de baloldali beadását szögletre mentette az angol védelem.

53. perc: Gerrard tört be a francia büntetőterületen belülre, de Debuchyben elakadt. Hiába hullott a földre, Rizzoli továbbot intett.

49. perc: Nasri csapott le vércseként egy rossz angol hazaadásra, de Joe Hart becsúszva tisztázni tudott.

46. perc: Nem volt csere egyik csapatnál sem.

Elkezdődött a második félidő!

Negyvenöt perc játék után döntetlenre állnak a csapatok. A franciák irányították javarészt az első játékrészt, de egy pontrúgást követően a semmiből szerzett vezetést Anglia. Sokáig nem voltak előnybe Hodgson fiai, öt perccel Lescott gólja után Nasri lapos lövése utat talált az angol hálóba.

Vége az első félidőnek!

45. perc: Benzema ugrott ki a védőkl közül, de már olyan közel került a kapuhoz, hogy Hart levédte a területeket és szögletre mentett.

39. perc: GÓÓL! Samir Nasri Ribéry lekészítése után 18 méterről a kilőtte a rövidsarkot, Hart nem látott a védőitől így már nem érhetett oda a labdára. 1-1

35. perc: Nasri végzett el jobb oldali szabadrúgást a büntető magassából, Diarria a védők szorításában kapura tudott fejelni, de Hart hatalmas bravúrral hárított.

35. perc: Chamberlain kapott sárgalapos figyelmeztetést.

30. perc: GÓÓL!! Vezet Anglia! Gerrard végzett el jobbról egy szabadrúgást, a kapu elé beívelt labdára pedig Lescott érkezett a legjobb ütemben és közelről a hálóba bólintott. 0-1

Eltelt az első félidő fele, az eddig eltelt időben Milner helyzetén kívül nem sok lehetőséget láthattunk. A franciák a kezdeményezőbbek, de az angolok eredményesen verik vissza a gall offenzivákat.

A két csapat eddig 28 alkalommal találkozott egymással, ezeken a mérkőzéseken 16 francia és 8 angol győzelem született.

15. perc: Micsoda helyzet maradt ki! Milner lépett ki a védők között, majd miután az elvetődő Lloris mellett is elhúzta a labdát majd kisodródva az oldalhálót találta el.

13. perc: Ribéry fűzte be védőjét ezúttal a jobb oldalon, de középre visszagurított labdája után nem jutottak lövéshez a franciák.

11. perc: Nasri lőtt laposan kapura 17 méterről, de lövése a jobb kapufa mellett egy méterrel hagyta  el a játékteret.

10. perc: Egy ígéretes francia akció után Ribéry iramodott meg a bal oldalon, de a szélsőt az alapvonalnál szerelték, a szögletet pedig kivágták az angolok.

Az első néhány percben valamivel aktívabbak a franciák, de egyelőre csak szögletig jutottak Benzemáék.

A két csapat találkozója mindkét fél számára hatalmas presztízzsel bír, a legutóbbi három randevút egyaránt a franciák nyerték.

1. perc: Az olasz Rizzoli sípszavára az angolok elkezdték a találkozót!

17:54 - Hogy mit tippeltünk a két gigász találkozójára, azt a linkre kattintva megtekintheted!

17:46 - Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a francia-angol rangadó!

EURO 2012
Franciaország - Anglia 0-1
Doneck, Donbassz Arena. Vezeti: Rizzoli (olasz)
FRANCIAORSZÁG: Lloris - Debuchy, Evra, Rami, Mexès - Cabaye, Ribéry - Nasri, Malouda, Diarra - Benzema. Szövetségi kapitány: Laurent Blanc.
ANGLIA: Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole, - Milner, Parker, Gerrard, Oxlade-Chamberlain - Young - Welbeck. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson.

 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!