Bundesliga

Ballack legyen büszke, hogy a Leverkusen padján ülhet - Dutt

Michael Ballack 249 első osztályú Bundesliga mérkőzésen vett eddig részt, de kérdéses, hogy mikor jubilálhat, hiszen úgy tűnik, a Bayer Leverkusen új vezetőedzőjénél, Robin Duttnál kiszorult a kezdőből. A Mainz ellen csak a kispadra ülhetett le, és valószínűleg ugyanez lesz a helyzet a Werder ellen is vasárnap.

Robin Dutt szerint azonban a négyszeres német és egyszeres angol bajnok, világbajnoki ezüst- és bronzérmes középpályásnak nem sok oka van az elégedetlenségre.

"Annak, aki egy olyan nagy, BL-résztvevő klubban, mint a Bayer Leverkusen, jut hely a kispadon, büszkének kell lennie" - nyilatkozta a szakember.

Michael Ballack ül a Bayer Leverkusen kispadján a Mainz elleni Bundesliga-mérkőzésen 2011 augusztusában

A korábban a Bayern Münchenben és a Chelsea-ben is megfordult Ballack emlékezetes módon kitört június közepén a válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw ellen, mivel ő már nem akarja többször szerepeltetni a Nationalelfben, és a szerdán Brazília ellen játszott barátságos mérkőzésen akarta elbúcsúztatni. Dutt elmondása szerint neki azonban nincs ilyen gondja a játékossal.

"Ennél jobb kapcsolatom nem is lehetne Ballackkal, de a mostani felállásunkban neki és Simon Rolfesnek egyszerre nem nagyon van helye a pályán" - mondta az edző, aki tehát egyáltalán nem biztos, hogy a Werder ellen megünnepelteti játékosát a hazai közönséggel.