Premier League

A Manchester United szép ünnepet csinált a szurkolóinak

Sokáig emberelőnyben játszva 5-0-ra győzte le a Manchester United a Wigant a Premier League 18. fordulójában hazai pályán. A Manchester City eközben nem bírt West Brommal, a Liverpool pedig a Blackburnnek adott egy pontot.

A felforgatott, egyetlen középső védővel felálló Manchester United könnyedén helyezte nyomás alá a Wigant a meccsük elején, és Pak révén már a 8. percben vezetést szerzett. Evra cselezett az alapvonalig a védők között a bal oldalon visszalőtte a labdát a koreainak, ő pedig jobb belsővel a kapu bal oldalába lőtt. (1-0)

A Vörös Ördögök fölénye ugyan megmaradt, de a következő nagy lehetőségük csak a 27. percben jött el, amikor Nani szabadrúgásból lőtt kicsivel a kapu mellé. Az első félidő hajrájában így is még komolyabb előnybe kerültek a hazaiak, hiszen a játékvezető kiállította Sammont a vendégekből, amiért egy ártatlan helyzetben belenyomta az alkarját Carrick arcába. Kissé szigorúnak tűnt az ítélet, mindenesetre Berbtov gyorsan kihasználta az emberfölényt, Gibson beadása után erőszakos volt a kapu előtt, és védőjével a nyakán is gólt tudott szerezni. (2-0)

Dimitar Berbatov a Manchester United-Wigan Premier League-mérkőzésen lőtt gólja után az Old Traffordon 2011 decemberében

A második félidőben negyedórát kellett várni a bolgár újabb találatára, ezúttal Valencia átadása után fordult le a hátvédekről, és spiccel lőtt a kapuba. (3-0)

Újabb negyedóra múlva Valencia maga is eredményes volt, a bal oldalról keményen lőtt a hosszú alsóba. (4-0)

Percekkel később Berbatov eljutott a mesterhármasig, miután Pak tizenegyest harcolt ki - megint nem volt egyértelmű ítélet -, ő pedig belőtte a büntetőt. (5-0)

Győzelmével a Manchester United pontszámban utolérte városi riválisát, a Cityt a tabella élén, mivel az mindössze egy 0-0-s döntetlent játszott a Fülöp Mártont a kispadján tudó West Bromwich Albionnal.

A Liverpool szintén ikszelt, 1-1-et ért el az utolsó helyezett és a vezetést megszerző Blackburn ellen hazai pályán. A Vörösök így biztosan nem érik utol a kedden játszó Arsenalt, a Newcastle Unitedet azonban két ponttal közelebb engedték magukhoz, hiszen a Szarkák idegenben verték 2-0-ra a Boltont, amelyben Bogdán Ádám szintén a cserepadig jutott.

Premier League
18. forduló
Bolton Wanderers-Newcastle United 0-2 (0-0)
gólszerzők: Ben Arfa (69.), Ba (71.)
Liverpool-Blackburn 1-1 (0-1)
gólszerzők: Rodriguez (53.), illetve Adam (45. - öngól)
Manchester United-Wigan 5-0 (2-0)
gólszerzők: Pak (8.), Berbatov (41., 59., 78. - büntetőből), Valencia (75.)
kiállítva: Sammon (39.) - Wigan
Sunderland-Everton 1-1 (1-0)
gólszerzők: Colback (26.), illetve Baines (51. - büntetőből)
West Bromwich Albion-Manchester City 0-0