Barcelona

Egy hiba és búcsút mondhatunk a bajnokságnak és a BL-nek is - Guardiola

A katalánok szakvezetője elismerte, hogy a szezon hátralévő részében csapata már nem engedhet meg magának egyetlen botlást sem, mert az nagy valószínűséggel végzetes lesz.

Ugyan a Barcelona még versenyben van a bajnoki aranyéremért, a spanyol Király Kupáért és a Bajnokok Ligája-serlegért folytatott küzdelemben is, Josep Guardiola tisztában van vele, hogy tanítványain óriási a nyomás.

A gránátvörös-kékek mestere ugyanakkor továbbra sem hajlandó változtatni álláspontján a hazai pontvadászatot illetően, szerinte ugyanis vajmi kevés esélyük van a címvédésre.

"Hogy a Liga megnyerése lehetséges? Tudod mit mondok erre: meg kell próbálnunk addig versenyben maradni, ameddig csak lehet" - mondta pénteken egy újságírónak válaszolva Guardiola. "Ha elkövetünk egy hibát, végünk van, a bajnokságban és a BL-ben is"

Utóbbi elődöntőjében a katalánok a Chelsea-vel néznek farkasszemet, az első felvonásra április 18-án Londonban kerül sor, de vasárnap még a Levante elleni idegenbeli találkozón kell helytállnia a csapatnak. "Egyelőre még nem gondolunk a Chelsea elleni meccsre. Az egyetlen módja annak, hogy jó munkát végezzünk, ha meccsről meccsre haladunk előre".

Guardiolát természetesen Éric Abidal állapotáról is kérdezték, a kedden májáátültetésen átesett franciáról a szakvezető szűkszavúan nyilatkozott. "Jól van, az orvosok azt mondták, minden a tervek szerint alakul. Ez számunkra a legjobb hír, ami létezik"

Aitor Karanka, a Real Madrid másodedzője - aki José Mourinho bojkottja miatt az utóbbi időben reflektrofénybe került - azt mondta az Atlético Madrid elleni meccset követően, hogy Cristiano Ronaldo kétségkívül jobb, mint Lionel Messi. "Nekem nincs különösebb bajom azzal, amit ő gondol. Szerencsések vagyunk, hogy láthatjuk ezeket a fantasztikus játékosokat játszani" - hárította el a gyenge provokációt Guardiola.

  • Levante - Barcelona 2012-04-14 22:00:00