Serie A

Totti duplája sem volt elég a Romának a győzelemhez

Izgalmas összecsapássaé zárult a Serie A 37. fordulójának szombati játéknapja, hiszen a Roma mozgalmas mérkőzésen játszott 2-2-es döntetlent a Cataniával. Totti két gólt is szerzett, ám ez sem volt elég a győzelemhez, így a Roma könnyen lehet, hogy elbúcsúzhat a nemzetközi indulástól.

Francesco Totti a Catania ellen

Az AS Roma az Európa Liga-indulást illetően nagyon fontos mérkőzésen fogadta a Catania együttesét, amelyen a fővárosi csapat előzetesen toronymagas favoritnak számított.

A nagy iramban kezdődő találkozó első helyzetét a 3. perc hozta meg, amikor Totti játszott össze Pjaniccsal, ám ez a lehetőség kimaradt. A 9. percben Osvaldo beadását követően Borini esett el a 16-oson belül, így a hazaiak büntetőhöz jutottak, azonban Totti 11-esét Carrizo védte, a kipattanót pedig fölé lőtte az olasz veterán. A 17. minutumban ismét Totti tüzelt, ám lövése ezúttal sem talált kaput. A 32. percben Lobont mutatott be óriási bravúrt Gomez lövését követően. A 41. percben Borini lőtt a 16-os előteréből, a rendkívül erős bomba pedig mellészállt.

Az első félidő tehát 0-0-s eredményt hozott, ám az iramra nem lehetett panasz.

A második játékrész legelején Totti játszott össze Osvaldóval, utóbbi pedig a kapu fölé emelt. Az 52.perc végre meghozta a várva várt első találatot, Totti cselezett a 16-os előterében, életerős csavarása pedig megtalálta az utat a bal alsóba (1-0). Hat perccel később 11-eshez jutott a Catania is, Barrientost Heinze buktatta, a bíró nem volt rest a sípjába fújni, Lodi pedig élni tudott a lehetőséggel (1-1). Egy óra elteltével ismét vezethetett volna a Roma, ám Borini éles szögből leadott lökete mellément. A 67. percben óriási meglepetésre egy szöglettel felérő szabadrúgás után egy középre gurított labdára jól érkezett Marchese, aki elemi erővel lőtte ki a jobb felsőt, ezzel a vendégek kerültek előnybe (1-2).

Ezt követően a Roma hatalmas nyomást helyezett ellenfelére, ami a 77. percben meg is hozta eredményét. Marquinho indította a baloldalon ellépő Pjanicsot, aki megtalálta a középen érkező Tottit, a Roma sztárja pedig nem tudott hibázni (2-2). A 80. percben ismét a hazaiak kerülhettek volna előnybe, egy előnyszabályt követően a csereként beállt Krkic tüzelt 18-ról, Carrizo pedig nagy bravúrt bemutatva szögletre ütötte a labdát. Két perccel később Pjanic ugrott ki a jobb oldalon, éles szögből óriási ziccerben lőtt, a vendégek portása viszont ezúttal is a helyén volt. A 84. percben Lamellát szöktették a baloldalon, a lövést azonban Carrizo ismét hatalmas bravúrral védte.
A mérkőzés a 95. percben ért véget, 2-2-es eredménynél, így a Roma könnyen lehet, hogy elbúcsúzhat a nemzetközi indulástól.

Serie A, 37. forduló
Roma-Catania 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Totti (52., 77.), ill. Lodi (58., 11-esből), Marchese (67.)