NB I

Artner Tamás a Haladás új vezetőedzője

A haladas.hu beszámolója szerint hétfő délután a szombathelyi klub tulajdonosai egyhangúlag az NB II-es Ajka eddigi edzőjét, Artner Tamást választották a labdarúgócsapat élére.

a szombathelyi klub tulajdonosai Artner Tamást választották a labdarúgócsapat vezetőedzőjének.A vezetőség hétfő délután Artner Tamással - aki Az Ajka irányítása mellett Haladás utánpótlás-szakágvezetői tisztét is betölti-, majd Tóth Lászlóval, a Haladás NB III-mas együttesének trénerével egyeztetett. Végül a két edzőjelölt közül Artner Tamásra esett a választás. A Haladást korábban az NB II-ben már irányító szakember másfél évre kötelezi el magát a zöld-fehérekhez.

Segítői ugyanazok lesznek, akik Aczél Zoltán munkáját is támogatták, azaz Székely Tibor és Jagodics Zoltán lesz továbbra is a másodedző, és Jakab Csaba a kapusedző.

Mint ismert, a bundabotrányba keveredett Aczél szerződését múlt hét szerdán a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) eltiltó határozata alapján egyhangúlag bontotta fel a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. taggyűlése.

A november 30-án őrizetbe vett, majd december 9-én szabadlábra helyezett szakvezetőt azzal gyanúsítják, hogy - még a Siófok trénereként - 2009-ben pénzt fogadott el a Honvéd-Siófok Magyar Kupa- és a Zalaegerszeg-Siófok bajnoki mérkőzés előtt és a "megrendelő" számára kedvezően befolyásolta a meccsek végeredményét.