London 2012

Risztov Éva édesanyjának ajánlotta a sikert

Risztov Éva aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 10 km-es számában csütörtökön a londoni olimpián. A Debreceni Sportcentrum versenyzője az elképesztő diadal után édesanyjának és az őt körülevő stábnak köszönte meg a sikert.

Risztov Éva aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 10 km-es számában csütörtökön a londoni olimpián.

"Szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást, főképp Orendi Misi bácsinak (a Debreceni Sportcentrum igazgatója - a szerk.), hogy látott bennem fantáziát, Debrecen városnak, hogy befogadott. Tegnap Misi bácsiék hatalmas meglepetést okoztak, kiutaztatták ide anyukámat, már ezért érdemes volt, neki meg kellett mutatnom, hogy képes vagyok győzni" - nyilatkozta Risztov Éva a Magyar Rádiónak. "Idehoztak nekem egy családtagot, akit mindennél jobban szeretek, akinek mindent köszönhetek."

"Ez Debrecen aranya is" - folytatta a 26 éves versenyző, majd így beszélt a viadalról: "Fejben nagyon ott voltam, uralni tudtam a testem, szeretnék köszönetet mondani ezért azoknak, akik ebben segítettek. Tavaly a világbajnokságon elvettek tőlem egy érmet, talán aranyat, most meg kellett mutatnom, hogy bennem van a győzelem. A végén megszorítottak, jött az amerikai, de tudtam, éreztem, hogy van még bennem tartalék, és tudok még hajrázni."

Risztov külön köszönetet mondott Lénárt Ágota sportpszichológusnak. "Az elmúlt egy hétben nagyon sokat foglalkozott velem. Egy lepedőre le kellett rajzolnom az egész pályát, de nemcsak a bójákat, mindent, a fákat, a pálya körül lévő házakat, ez rengeteget segített. Neki is köszönöm. Visszatértem, olimpiai bajnok lettem, ez hatalmas dolog."

Az újdonsült olimpiai bajnok pénteken visszautazik Magyarországra, családjával és barátaival szeretne mielőbb ünnepelni.