Barcelona

Guardiolát már a kitöltetlen csekk sem marasztalja

A Barcelona elnöke, Sandro Rosell kész egy kitöltetlen csekkel maradásra bírni Josep Guardiola vezetőedzőt, aki azonban a távozás felé hajlik.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője és Sandro Rosell klubelnök

Ahogyan arról korábban beszámoltunk Rosell Josep Maria Bartomeu alelnök és Andoni Zubizarreta technikai igazgató társaságában csütörtökön látogatást tett Guardiola otthonában. A spanyol TV3 csatorna információi szerint a háromórás tárgyalás végén az elnök egy kitöltetlen szerződést tett a vezetőedző elé, amelyre tetszőleges összeget írhat, és amely az általa kívánt időpontig szól.

Mint látható, az elnök elkötelezett Guardiola irányában, és bármit megadna neki, hogy maradásra bírja, azonban a katalánokhoz közel álló sport.es szerint a sikeredző távozna a Barcelona éléről. Guardiola mindenesetre péntekre ígért választ, miután a Chelsea elleni BL-elődöntő visszavágó óta először találkozik a kerettel a délelőtti edzésen. Ezt követően számol be döntéséről a klub elöljáróinak.

A Barcelona csapata az elmúlt néhány napban kiesett a Bajnokok Ligájából, és a Real Madrid elleni hétvégi vereséggel a bajnokságban is minimálisra csökkentek az esélyei a címvédésre. A gránátvörös-kékeknek az idényben gyakorlatilag már csak a Spanyol Király Kupa elhódítására van lehetőségük, május 25-én az Athletic Bilbaóval csapnak össze a döntőben. Josep Guardiola 2008-tól a katalánok vezetőedzője, és eddig minden évben csak a következő idényre hosszabbította meg a szerződését.

A vezetőségnek már van B terve arra az esetre, ha a Barcával klubrekordnak számító 13 trófeát nyerő Guardiola távozna az idény végén. A jelöltek között van Marcelo Bielsa, az Athletic Bilbao vezetőedzője, Laurent Blanc, a francia válogatott szövetségi kapitánya és Ernesto Valverde, a Megyeri Balázst is foglalkoztató görög bajnok, Olimpiakosz trénere.

  • Rayo Vallecano - Barcelona 2012-04-29 21:30:00